ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Οι Λαρισαίοι ρωτούν: Υπάρχει νόμος στη συνοικία της Νέας Σμύρνης ή ισχύει μόνο για τους υπόλοιπους;

Δεν έχουν τελειωμό καθημερινά οι επιστολές διαμαρτυρίας Λαρισαίων που ζουν εδώ και χρόνια έναν ιδιότυπο Γολγοθά στη συνοικία της Νέας Σμύρνης. Ένα σύγχρονο «άβατο» όπου δυστυχώς ο νόμος είτε δεν εφαρμόζεται καθόλου σε κάποιες περιπτώσεις, είτε εφαρμόζεται α λα καρτ.

Διαρρήξεις, κλοπές, βανδαλισμοί και σχεδόν κάθε βράδυ διαταράξεις κοινής ησυχίας έχουν μετατρέψει τους χιλιάδες κατοίκους της Νέας Σμύρνης σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Η Δικαιοσύνη, οι αρχές και η πολιτεία σχεδόν αμέτοχες, απλοί παρατηρητές ενός ιδιότυπου καθεστώτος όπου κυριαρχεί η ανομία.

Ένας ακόμη – από τους πολλούς – συμπολίτες μας, έγραψε και μας απέστειλε τα ακόλουθα: «Με αφορμή το σημερινό σας άρθρο “Με χειροπέδες για διατάραξη κοινής ησυχίας στα Φάρσαλα” θα ήθελα να εκφράσω την απορία μου για ποιο λόγο δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση οι κύριοι της περιοχής Νέας Σμύρνης στην Λάρισα που τόσα χρόνια κάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα σε υπερθετικό βαθμό.

Οι παρεμβάσεις των αρχών θέτουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη δίκαιη και ίση αντιμετώπιση όλων των πολιτών. Ο ρατσισμός, είτε εμφανίζεται με εμφανή είτε με πιο διακριτό τρόπο, δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία μας. Η ισότητα ενώπιον του νόμου και η ισότιμη μεταχείριση όλων είναι θεμελιώδη δικαιώματα που πρέπει να διασφαλίζονται χωρίς εξαιρέσεις.  Όταν αυτό δεν συμβαίνει, οι θεσμοί κινδυνεύουν να απαξιωθούν στη συνείδηση των πολιτών.

Είναι κρίσιμο οι αρχές να επιδεικνύουν διαφάνεια, δικαιοσύνη και συνέπεια στις ενέργειές τους, ώστε να αποκατασταθεί και να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών.

Καλώ τις αρμόδιες αρχές να αναθεωρήσουν τις πρακτικές τους, να προχωρήσουν σε εκπαίδευση του προσωπικού τους για την αποτροπή ρατσιστικών συμπεριφορών και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι κάθε πολίτης θα αντιμετωπίζεται με σεβασμό και δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες