ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Παρατείνεται η επιχείρηση απομάκρυνσης της οβίδας που εντοπίστηκε στη Λάρισα – Και δεύτερο κλιμάκιο του στρατού στο σημείο

Δυσκολότερη απ’ ότι φάνηκε εξ αρχής είναι η υπόθεση απομάκρυνσης της οβίδας που εντοπίστηκε σήμερα το πρωί της Τετάρτης στην πόλη της Λάρισας και ειδικότερα κατά την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών από εκσκαφέα σε οικόπεδο της οδού Μάνου Χατζιδάκι, στα όρια των συνοικιών Νέας Πολιτείας και Ανθούπολης.

Ενώ αναμενόταν να ολοκληρωθεί η επιχείρηση νωρίς το απόγευμα, τελικά η υπόθεση θα «τραβήξει» περισσότερο, καθώς η απομάκρυνσή της θα γίνει αύριο Πέμπτη με το πρώτο φως της ημέρας, προφανώς για λόγους ασφαλείας.

Οπότε τις επόμενες ώρες και μέχρι το πρωί, η περιοχή θα φυλάσσεται από την αστυνομία και τον στρατό, καθώς έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα.

Στελέχη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της απομάκρυνσης της οβίδας που φέρεται να είναι από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ έχει καταφτάσει στο σημείο και δεύτερο κλιμάκιο για ενίσχυση της όλης επιχείρησης. Η οβίδα έχει καλυφθεί με ειδικό κάλυμμα και θα μεταφερθεί αύριο στο πεδίο βολής στην Κρανιά, ενώ έχουν γίνει συστάσεις στους περίοικους να παραμείνουν στις οικίες τους, αποφεύγοντας να πλησιάσουν το σημείο, στο οποίο κατέφτασε και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

 

Φωτό: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες