ΛΑΡΙΣΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας η πρόταση για «Μουσείο Τάκη Τλούπα» – Συζήτηση γύρω από το προσωρινό «στοπ» στην κατεδάφιση

Την πρόταση δημιουργίας «Μουσείου Τάκη Τλούπα» στην οικία του Κώστα Ταμβακά, γιου της Αυγής Τλούπα και ανιψιού του φημισμένου Λαρισαίου φωτογράφου, επανέφερε η Λαϊκή Συσπείρωση, ζητώντας από το δήμαρχο κ. Θανάση Μαμάκο να τοποθετηθεί επί του θέματος.

«Έχετε ευθύνη ως δημοτική αρχή, στο γεγονός πως υπάρχει μπροστά μας ένα ζήτημα. Ένας χώρος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για λογαριασμό της πόλης. Η καλύτερη τιμή απέναντι σε ένα φημισμένο καλλιτέχνη είναι να διασωθεί αυτό το κτίσμα» τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Πέτρος Κρίκης.

Απαντώντας ο κ. Μαμάκος προχώρησε σε διευκρινίσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά «ουδείς στερείται της ιδιοκτησίας του αν δεν αποζημιωθεί». «Για να γίνει ένα μουσείο εκτός από το χώρο χρειάζεται και το υλικό, ένα υλικό το οποίο δεν βρίσκεται στην διάθεση μας» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας εν συνεχεία την οικονομική αδυναμία του Δήμου να αγοράσει το όποιο ακίνητο. Τη δεδομένη στιγμή, μετά από ένσταση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λάρισας, η κατεδάφιση του κτιρίου έχει τεθεί σε εκκρεμότητα, μέχρι να ελεγχθεί από τους αρμόδιους, οι οποίοι θα αποφανθούν αν διαθέτει εκείνα τα στοιχεία που το καθιστούν διατηρητέο.

Νικόλας Σελητσιανιώτης / Φωτό: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες