ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Διαμαρτυρήθηκαν για τις μονιμοποιήσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (φωτό – βίντεο)

Συλλογική αίτηση έκδοσης διαπιστωτικής πράξης νομιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών των ετών 2020-21 κατέθεσαν σήμερα το πρωί της Παρασκευής, μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, καλώντας παράλληλα σε μαζική συμπαράσταση προς κάθε συνάδελφο εκπαιδευτικό.

«Είναι γνωστό ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά από δύο χρόνια υπηρεσίας, αυτομάτως μονιμοποιούνται. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι περιμένουν τρία και τέσσερα χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Λάρισας, κ. Θανάσης Φούντας. «Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας και θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις».

Όπως εξήγησε ο κ. Φούντας, οι νομιμοποιήσεις έχουν καθυστερήσει, καθώς, σύμφωνα με τον νέο νόμο Κεραμεως, η πολιτεία θα πρέπει προηγουμένως να αξιολογήσει τους καθηγητές πριν τους μονιμοποιήσει, ενώ σήμερα στις σχετικές αιτήσεις περιλαμβάνεται ένας εκπαιδευτικός του 2020 και δέκα του 2021.

«Θεωρούμε ότι ο κινητοποιήσεις μας είναι δίκαιες και πρέπει να αντιμετωπιστούν και από το υπουργείο όπως ακριβώς πρέπει. Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω, εάν δεν διοριστεί και ο τελευταίος συνάδελφός μας», τόνισε το μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ Λάρισας, κ. Δημήτρης Κοντελές.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες