ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Μάγεψαν» το κοινό της Λάρισας Κορκολής και Μανουσάκη στο Α’ Αρχαίο Θέατρο – «Πραγματοποιώ ένα όνειρό μου με εσάς, που σας νιώθω οικογένεια» (φωτό – βίντεο)

Μία μοναδική συναυλία στον ιστορικό χώρο του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι Λαρισαίοι απόψε, το βράδυ του Σαββάτου, με τον διεθνούς φήμης συνθέτη και πιανίστα, Στέφανο Κορκολή και τη σπουδαία ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Λαρισαίων με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Στη συναυλία ακούστηκαν στίχοι που έγιναν πασίγνωστα τραγούδια ανοίγοντας τις ψυχές και την σκέψη μας, συνθέσεις μεγάλων δημιουργών, όπως των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Πλέσσα Μικρούτσικου, Λοϊζου, Λάγιου, Μαρκόπουλου, όπως επίσης και μελοποιημένα ποιήματα των Ο. Ελύτη, Κ.Π. Καβάφη, σε μελοποίηση του Στέφανου Κορκολή.

Από τη βραδιά αυτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν και αγαπημένες συνθέσεις του Στέφανου Κορκολή όπως το “Θες”, “Σβήσε το φεγγάρι” , “Στους πέντε ανέμους” κ.α, όπως κι άλλα αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια.

«Μια εκδήλωση που σηματοδοτεί την επόμενη ημέρα για το εμβληματικό μας μνημείο, το Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας», σχολίασε στον χαιρετισμό του πριν την έναρξη της συναυλίας ο δήμαρχος, κ. Θανάσης Μαμάκος. Όπως ανέφερε, στο επόμενο διάστημα αναμένεται η έναρξη των εργασιών για την αναμόρφωση της κεντρική εισόδου του θεάτρου και παράλληλα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες που θα επιτρέψουν να ξεκινήσουν οι εργασίας για την ανάδειξη του περιβάλλοντα χώρου, «ώστε το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας εν καιρώ να αποκαλυφθεί σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Σχεδιάζουμε το πολιτιστικό και πολιτισμικό μας αύριο με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος».

«Πολλές συνεργασίες με την εξαιρετική, υπέροχη ορχήστρα του Δήμου Λάρισας, πολλές συναυλίες στο Δημοτικό Ωδείο», αναπόλησε ο κ. Στέφανος Κορκολής απευθυνόμενος στο κοινό της πόλης πριν τη συναυλία. «Θυμάμαι πως όταν με φιλοξενούσαν ακριβώς απέναντι έβλεπα να χρίζεται και έλεγα να με αξιώσει ο Θεός να παίξω κι εγώ μια φορά σε αυτό το θέατρο. Αυτό συνέβαινε σήμερα, πραγματοποιώ ένα όνειρό μου με εσάς, που σας νιώθω πραγματικά οικογένεια».

Ο Στέφανος Κορκολής δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού η πορεία του στη μουσική σκηνή είναι αναγνωρισμένη σε όλο τον κόσμο. Συνθέτης, πιανίστας και ερμηνευτής,, έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου, ενώ έχει γράψει πολλά τραγούδια τα οποία είναι διαχρονικές επιτυχίες. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Ωδείο Αθηνών και συνέχισε στο Παρίσι με υποτροφία του Γαλλικού κράτους, δίπλα σε διάσημους καθηγητές όπως η Yvonne Lefébure, ο Pierre Boulez και ο Astor Piazzolla. Είναι πρεσβευτής της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη. Η Σοφία Μανουσάκη, με καταγωγή από τα Χανιά, έκανε μαθήματα στο ωδείο Χανίων όπου και διδάχτηκε θεωρία μουσικής, πιάνο, καθώς επίσης και μαθήματα φωνητικής. Κάθε φορά με τη φωνή της καθηλώνει τους θεατές.

Τραγούδι : Σοφία Μανουσάκη

Πιάνο – τραγούδι : Στέφανος Κορκολής

Ηχοληψία: Δημήτρης Δημητριάδης

Ενορχηστρώσεις : Στέφανος Κορκολής

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες