ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Ο Χαρίτσης συναντήθηκε με τον Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (φωτο)

Πυρά κατά του πρωθυπουργού για την περιβαλλοντική καταστροφή στη Θεσσαλία εξαπολύει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος σήμερα Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου περιοδεύει στην περιοχή. Νωρίς το μεσημέρι συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα ο οποίος τον ενημέρωσε για  την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η Μαγνησία με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό, εξηγώντας πως ο μεγάλος όγκος των υδάτων στα παρακάρλια οδήγησαν στην απόφαση ανοίγματος του θυροφράγματος.

Ο κ. Χαρίτσης από την πλευρά του εξαπέλυσε βέλη στην κυβέρνηση σημειώνοντας πως «προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας και η επιστροφή στην κανονικότητα. Πρέπει να υπάρξει εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».

Το πρόγραμμα της περιοδείας του μετά τη συνάντηση με τον κ. Κουρέτα έχει ως εξής:

2:00 μ.μ. Επίσκεψη/Αυτοψία στο θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλα

2:30 μ.μ. Επίσκεψη/Αυτοψία στον Ξηριά (Λεωφόρος Αθηνών)

3:00 μ.μ. Συνάντηση στο roof garden του ξενοδοχείου Κυψέλη (Αγ. Νικολάου 1) με φορείς της πόλης του Βόλου, περιβαλλοντικές ομάδες και κινήσεις πολιτών.

4:00-4:30 μ.μ Δηλώσεις στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ

Στο μεταξύ στο καθιερωμένο Κυριακάτικο σημείωμά του στο Facebook ο Αλέξης Χαρίτσης, υπογραμμίζει πως «η Θεσσαλία νοσεί. Είναι μια περιοχή της χώρας μας που συμπυκνώνει το συνολικότερο αδιέξοδο στο οποίο οδεύουμε». «Να μην επιτρέψουμε η απαξίωση και η παρακμή να μας συμπαρασύρει όλους» ανάφερε χαρακτηριστικά μεταξυ άλλων.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς υπογραμμίζει πως «η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας δεν πιστεύει ότι αυτό που ζούμε είναι κάτι που μπορούμε να αλλάξουμε. Το αντίθετο. Θεωρεί ότι είναι η αναγκαία συνθήκη για το δικό της μοντέλο ανάπτυξης και διαχείρισης της χώρας». Υποστηρίζει ότι οικολογικές καταστροφές μας θυμίζουν με επώδυνο τρόπο ότι όλα συνδέονται. «Και το γεγονός ότι το ελληνικό καλοκαίρι κλείνει με την εικόνα δεκάδων χιλιάδων νεκρών ψαριών, είναι η τελική απόδειξη ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας -η πολιτική της καταστροφής- μας απειλεί». Ακόμη, ο Αλέξης Χαρίτσης προσθέτει ότι «η ανατροπή της είναι ζήτημα επιβίωσης της ελληνικής κοινωνίας».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες