ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εγκαινιάστηκε η ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας: «Η οικογένεια Καντώνια προσφέρει ανάσα ζωής σε πάρα πολλά παιδιά» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης (βίντεο)

Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Υγείας κ. Μάριου Αγαθοκλέους, αλλά και του μεγάλου δωρητή και προέδρου της COSMOS ALUMINIUM AE κ. Ξενοφών Καντώνια εγκαινιάστηκε σήμερα το μεσημέρι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων «Φανή Καντώνια».

Στη σημαντική συμβολή των δωρητών στο νεότερο Ελληνικό κράτος εστίασε ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως «η ιδέα για τους ανθρώπους που έχουν μία οικονομική επιφάνεια να συμβάλουν δια των δωρεών είναι πανάρχαια στον τόπο και η οικογένεια Καντώνια συνεχίζει μία σημαντική παράδοση… Έχουμε εδώ αυτό το μικρό θαύμα και σήμερα κ. Καντώνια η οικογένειά σας προσφέρει μία ανάσα ζωής σε πάρα πολλά παιδιά του παρόντος και του μέλλοντος».

Δείτε τι είπε:

Συγκινημένος ο δωρητής κ. Ξενοφών Καντώνιας αναφέρθηκε στο ιστορικό της πρωτοβουλίας που οδήγησε στη δημιουργία αυτής της ειδικής Μονάδας για παιδιά, αλλά και στην αείμνηστη σύζυγό του, στη μνήμη της οποίας είναι αφιερωμένη και φέρει το όνομά της, την Φανή Καντώνια.

Δείτε το βίντεο:

Με πρωτοβουλία της εταιρείας, υλοποιήθηκε το φιλόδοξο έργο κατασκευής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Υπό την ηγεσία του ίδιου του προέδρου της COSMOS ALUMINIUM, κ. Ξενοφώντα Καντώνια και την εντατική διαχείριση της κόρης του, Έρης Καντώνια, το έργο ολοκληρώθηκε σε εύλογο χρονικό διάστημα, παραδίδοντας στις 19 Αυγούστου 2024 μια σύγχρονη ΜΕΘ Παίδων με 6 κλίνες.

Η μονάδα, αφιερωμένη στη μνήμη της Φανής Καντώνια, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Cosmos Aluminium, εξοπλίστηκε πλήρως με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα εντατικής νοσηλείας και στελεχώθηκε άμεσα, προσφέροντας κρίσιμες υπηρεσίες υγείας για πρώτη φορά στην Κεντρική Ελλάδα, καλύπτοντας μια διαχρονική ανάγκη για παιδιατρική εντατική φροντίδα.

Το συγκεκριμένο έργο, αναδεικνύει πως η αλληλεγγύη και η καινοτομία μπορούν να συνδυαστούν με επιτυχία, φέρνοντας ουσιαστικά αποτελέσματα για ολόκληρη την κοινωνία. Αυτή η πρωτοβουλία μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για την εξέλιξη της παιδιατρικής φροντίδας στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες