ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λάρισα: «Άλμα» από το παρελθόν προς το μέλλον μέσα από την τέταρτη συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος (φωτό – βίντεο)

Η σημειολογία του αρχαίου μύθου μέσα από τις μεταγραφές του αρχαίου δράματος μέσα από σύγχρονα θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή και η μετακίνηση πληθυσμών, θα αποτελέσει τον άξονα του τέταρτης συνάντησης του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος που θα λάβει χώρα στη Λάρισα από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2024, όπως ενημέρωσαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εξωστρέφειας και πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου, κ. Φώτης Τζατζάκης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου, κ. Ορέστης Τάτσης, ο σκηνοθέτης κ. Κώστας Τσιάνος, ενώ διαβάστηκε μήνυμα του συμβούλου του Θεσσαλικού Θεάτρου, κ. Λάκη Λαζόπουλου.

«Η Λάρισα είναι η μοναδική πόλη που έχει Αρχαίο Θέατρο ενταγμένο μέσα στον αστικό ιστό, πιάνει το νήμα από το παρελθόν κι επιχειρεί ένα άλμα προς το μέλλον. Ευχόμαστε το πρόγραμμα να αποζημιώσει τους συμμετέχοντες και να τους προσφέρει εμπειρίες και όμορφες εικόνες από την πόλη», δήλωσε ο κ. Τζατζάκης.

«Η πόλη θα φιλοξενήσει φοιτητές πανεπιστημίων, αλλά η προσέγγιση είναι να απευθυνθεί και στους πολίτες της πόλης. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε το θέατρο των πολιτών και η πηγή του αρχαίου δράματος είναι οι πολίτες», σημείωσε ο κ. Τάτσης.

Τέλος, ο κ. Τσιάνος περιγράφοντας το περιεχόμενο της συνάντησης, εξήγησε ότι θα διδάξει δύο χωρικά ένα από την Ηλέκτρα κι ένα από την Εκάβη, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό που συμμετέχει το Θεσσαλικό Θέατρο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 5 – 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες