ΛΑΡΙΣΑ

Συμμετέχει στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ανακοινώνει τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ, που οργανώνουν τα συνδικάτα της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 στις 5:30μ.μ. στη ΧΑΝΘ και δρομολογεί δωρεάν λεωφορεία για την μετακίνηση των διαδηλωτών (αναχώρηση από οδό Τάκη Τσιόγκα/ πρώην Καλιθέας, στο ύψος του ΤΕΕ, στις 2:00μμ). Όπως επσιημαίνει στην σχετική ανακοίνωση:

“Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έρχεται να επιβεβαιώσει πως όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές ισχύουν στο ακέραιο. Αυτό απέδειξε και η πρεμούρα τους, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές να προχωρήσουν στην καθιέρωση της 6ήμερης εργασίας, με στόχο να μεγαλώνει όλο και περισσότερο ο πλούτος που παράγεται και μπαίνει στις τσέπες των λίγων.

Για αυτό τον λόγο εξάλλου και η Κομισιόν έσταζε μέλι για:

Ø Την «θετική πορεία της οικονομίας» στην Ελλάδα, επισημαίνοντας συγχρόνως πως πρέπει να τρέξουν κι οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις- δωράκια στο κεφάλαιο

Ø Τη «συγκρατημένη» αύξηση του μισθολογικού κόστους, δηλαδή τα ψίχουλα που μοιράστηκαν στον λαό.

Ø Τη «σημαντική αύξηση στρατιωτικών δαπανών» κατά τα πρότυπα της πολεμικής οικονομίας που έχει εξαγγείλει η ΕΕ

Αυτή είναι η ΕΕ, αυτές είναι οι πολιτικές που ενώνουν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και όλους όσους λένε πως αυτό το σάπιο σύστημα μπορεί να γίνει φιλολαϊκό, με μοναδικό στόχο να εξασφαλίσουν πως η μεγάλη εργοδοσία και στη χώρα μας θα συνεχίσει να βγάζει κέρδη, ακόμα περισσότερα και ακόμα γρηγορότερα από τους ανταγωνιστές της.

Σήμερα είναι κρίσιμο κάθε αγώνας να γίνεται υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, όλου του λαού γιατί κοινά είναι τα προβλήματα, κοινός και ο ένοχος:

· Είναι όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, που συνεχίζουν την αντιλαϊκή πολιτική εκεί που την σταμάτησε η προηγούμενη.

· Είναι όλες εκείνες οι δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα που καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή, να ελπίζουν σε «σωτήρες» και «Μεσσίες».

· Είναι αυτοί που έκαναν την ενέργεια ακριβό εμπόρευμα για το λαό και για τα δικά τους συμφέροντα σέρνουν τη χώρα μας στο μάτι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με άμεση εμπλοκή στον πόλεμο

· Είναι όλοι όσοι μιλάνε για «ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη για όλους, εργασιακή ειρήνη», και την ίδια ώρα ανοίγουν το δρόμο για να παγώσουμε το χειμώνα, να κινδυνεύουν τα σπίτια μας από τους τραπεζίτες, για να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε ούτε τα βασικά για τις οικογένειες μας.

Είναι αδίστακτοι!!!

Σχεδόν έναν χρόνο μετά από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή της Λάρισας και ολόκληρης της Θεσσαλίας, η οποία ήταν απόρροια της εγκληματικής πολιτικής όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, Περιφέρειας και Δήμων, που δε σχεδίασαν και δεν κατασκεύασαν ένα σύνολο αντιπλημμυρικών έργων και δε συντήρησαν τα υπάρχοντα στη Θεσσαλία, οι πλημμυροπαθείς εξακολουθούν να έρχονται αντιμέτωποι με την «επιλεκτική» αδιαφορία της κυβέρνησης, με την πρόφαση ότι δόθηκε ότι ήταν δυνατόν και πως αυτές είναι οι «αντοχές» της οικονομίας.

Οι κυβερνητικές φιέστες και οι «στημένες συσκέψεις» στην πολύπαθη Θεσσαλία, παρουσία του Πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Αρχής, συνιστούν πρόκληση προς τον λαό της περιοχής, που, έναν χρόνο μετά εξακολουθεί να βιώνει τις τραγικές συνέπειες και παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες, δεν έχει προχωρήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο για την προστασία του λαού, ούτε καν τα απολύτως αναγκαία αναχώματα, αφού η επιλεξιμότητά τους υποτάσσεται στο κριτήριο του κόστους – οφέλους.

Δεν αποδεχόμαστε ότι η αποζημίωσή, η αποκατάστασή, η προστασία του λαού από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές και τους σεισμούς είναι κόστος και ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Γιατί την ίδια ώρα μοιράζουν δισεκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δεν δεχόμαστε να γίνεται η Ελλάδα και η περιοχή της Θεσσαλίας ορμητήριο πολέμου για τα πολεμικά τους σχέδια. Δεν θα δεχτούμε να γίνεται ο λαός μας στόχος των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Δεν δεχόμαστε να «ματώνει» ο λαός μας από την απογείωση των πολεμικών δαπανών, με περισσότερα από 7 δισ. ευρώ το 2024, από την αποστολή φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα, που κοστίζει 500.000 ευρώ την ημέρα, την παραπέρα χρηματοδότηση της αντιδραστικής κυβέρνησης Ζελένσκι με 40 δισ. Ευρώ.

Με την στήριξη ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ, με την ενεργό συμμετοχή της χώρας μας, συντελείται μια γενοκτονία διαρκείας από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Η Μ. Ανατολή βράζει, οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ στις γύρω χώρες φέρνουν όλο και πιο κοντά την γενικότερη ανάφλεξη.

Αυτή είναι η ασφάλεια και η σταθερότητά τους!!!

Δεν υπάρχει ούτε ώρα για χάσιμο!

Γεμίζουμε αισιοδοξία από τις μεγάλες νικηφόρες μάχες (στην ΛΑΡΚΟ, στα μεταλλεία Χαλκιδικής, στους Οικοδόμους, στο Μέταλλο, στη ΔΕΛΤΑ κ.α). Είναι η ώρα όλοι όσοι αγωνίζονται να βρεθούν μαζί στο δρόμο, να γίνουν ένα ακαταμάχητο ποτάμι διεκδίκησης! Οργανώνουμε την πάλη μας:

ü Για υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, που θα κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, σταθερό εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

ü Για 100% αποζημίωση – αποκατάσταση των πλημμυροπαθών. Ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία χωρίς εκπτώσεις με αποκλειστική κρατική ευθύνη.

ü Για μέτρα που θα προστατεύουν την υγεία του λαού, στη δουλειά, στη γειτονιά, παντού

ü Για απεμπλοκή της χώρα μας από τα πολεμικά παιχνίδια στην Ουκρανία, για να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες και της χώρας μας. Να κλείσουν οι βάσεις στην περιοχή μας και σε ολόκληρη την χώρα.

ü Για πραγματικά δημόσια και σύγχρονη Υγεία και Παιδεία.

ü Για να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών, για να μπει φρένο στις αυξήσεις στην ενέργεια, στο νερό.

Ενώνουμε τους αγώνες μας, όλοι για έναν και ένας για όλους. Εμείς είμαστε οι πολλοί, εμείς παράγουμε όλον τον πλούτο’

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες