ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον Daniel: «365 μέρες χαμένες, ζωές υπονομευμένες και μέλλον αβέβαιο»

Με την συμπλήρωση ενός, ακριβώς, χρόνου από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Danielπου κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό τον παραγωγικό ιστό της Θεσσαλίας, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούληπροέβη στην εξής δήλωση:

«Σήμερα, συμπληρώνεται ένας χρόνος ακριβώς από τις βιβλικές καταστροφές του Daniel.

Πρωτίστως, η σκέψη μας σήμερα είναι στους 17 συνανθρώπους μας που λείπουν από το φετινό ‘’προσκλητήριο’’, χαμένοι κάτω από τα λασπωμένα νερά.

Ακόμη 690.000 Θεσσαλοί, ένα χρόνο μετά, ψάχνουν τον βηματισμό τους, αφού όταν τα νερά αποτραβήχτηκαν, τίποτα δεν είναι πια  ίδιο.

Για μεγάλο τμήμα των Ανθρώπων μας, τόσο ο Daniel, όσο και ο Elias , άλλαξαν ριζικά τις ζωές τους.

Η μανία της φύσης δεν σεβάστηκε τους κόπους πολλών γενεών, παρασύροντας στο διάβα της ολόκληρα χωριά, σπίτια, καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο, επιχειρήσεις, εισοδήματα, δημόσιες υποδομές και κυρίως όνειρα και προσδοκίες…

Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του, όπως συνηθίζουν μετά από παρόμοιες κρίσεις (π.χ. ‘’Ιανός’’ το 2020 ή ‘’Μήδεια’’ το 2021) υποσχέθηκαν τα πάντα στους πάντες.

Υποσχέθηκαν στους πληγέντες άμεσα και γρήγορα μέτρα αντιμετώπισης των καταστροφών, δίκαιες αποζημιώσεις, καθώς και ένα ‘’ολιστικό πλάνο’’ αποκατάστασης της Θεσσαλίας.

Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του, όμως, όπως (ξανά) συνηθίζουν, μετά την απομάκρυνση των καμερών και των τηλεοπτικών συνεργείων από τους τόπους της καταστροφής, ελάχιστα από όσα υπόσχονται, πράττουν.

Το αποτύπωμα της επικοινωνιακής και μόνο προσέγγισής τους στην τραγωδία που βιώνουν οι Θεσσαλοί είναι σαφές :

-οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί εξ ολοκλήρου, ούτε και δίκαια,

-ζωικό κεφάλαιο και σταβλικές εγκαταστάσεις δεν έχουν αποκατασταθεί,

-μέτρα για την παραγωγική αποκατάσταση χιλιάδων στρεμμάτων που καλύφθηκαν από φερτά υλικά δεν έχουν ληφθεί,

-οι δημόσιες υποδομές αντιπλημμυρικών έργων, αγροτικής οδοποιίας, άρδευσης, σιδηροδρομικών δικτύων είναι στην ίδια κατάσταση που τα άφησαν οι πλημμύρες, με ελάχιστα ‘’μπαλώματα’’ και  πολλές ‘’υποσχέσεις’’.

Προσθέτοντας, μάλιστα, προσβολή πάνω στο υπάρχον τραύμα, ο κ. Μητσοτάκης ήρθε ξανά στον Τόπο μας –στον Δ. Κιλελέρ- πριν από δύο ημέρες, ανακοινώνοντας ξανά τα ήδη ανακοινωμένα από τον Ιανό ακόμη αντιπλημμυρικά έργα, στη Γυρτώνη, τον Ενιπέα, την Κάρλα και το Μουζάκι, θεωρώντας μάλλον πως η μνήμη των Θεσσαλών είναι εξίσου μικρή με τη δική του…

Δεν φτάνει που προκλητικά μας εγκατέλειψαν , μας προσβάλλουν κιόλας !

Τον πληροφορούμε, ωστόσο, πως το κυβερνητικό ‘’πουλόβερ’’ για τους Θεσσαλούς έχει ήδη ‘’ξηλωθεί’’, όπως φάνηκε και στις Περιφερειακές Εκλογές πέρυσι το φθινόπωρο και στις Ευρωεκλογές φέτος το καλοκαίρι και ο ‘’βασιλιάς’’ τους φαίνεται πλέον σχεδόν ‘’αστείος’’ μέσα στη γύμνια του…

Μέχρι και το τελευταίο πετραδάκι να γίνει όπως πριν, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ στους συντοπίτες ότι Θα είμαι ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ, θα ΒΛΕΠΩ, θα ΑΚΟΥΩ και θα ΕΛΕΓΧΩ, όπως έχω χρέος.

Με δυνατή και ασυμβίβαστη φωνή, προτάσσοντας μόνο τον Τόπο μας και τους Ανθρώπους μας ».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες