ΛΑΡΙΣΑ

Περιοδεία Καπετάνου στα χωριά του Κιλελέρ: «Στόχος μου η επιτάχυνση των αποζημιώσεων» (φωτό)

Ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, πραγματοποίησε περιοδεία στα χωριά Ψυχικό, Δοξαράς και Κραννώνας του Δήμου Κιλελέρ, όπου συναντήθηκε με πλήθος κατοίκων και τοπικών φορέων, για να συζητήσει τα προβλήματα και τις προοπτικές της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο κ. Καπετάνος άκουσε προσεκτικά τις ανησυχίες των πολιτών σχετικά με ζητήματα υποδομών, αγροτικής παραγωγής και διαχείρισης υδάτινων πόρων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα άρδευσης και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής, ειδικά λόγω της κλιματικής αλλαγής και των πρόσφατων πλημμυρικών φαινομένων. Μαζί με τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Νίκο Γκαμπλιά, Λάμπρο Παλιοκώστα και Κώστα Τσιαγκλάνη, καθώς και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Αχιλλέα Βαρδακούλη, συζήτησαν εκτενώς τα προβλήματα των αποζημιώσεων της Αρωγής, καθώς και των εξοφλήσεων του ΕΛΓΑ που αναμένεται ότι θα είναι τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Καπετάνος υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση υλοποίηση έργων που θα ενισχύσουν την αγροτική παραγωγή και θα θωρακίσουν την περιοχή από φυσικές καταστροφές, όπως η κατασκευή και αναβάθμιση φραγμάτων και δικτύων άρδευσης που πρόσφατα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη υπογραφή συμβάσεων για έργα υδρονομίας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που περιλαμβάνουν έργα ζωτικής σημασίας για τους Δήμους του νομού Λάρισας.

«Η Θεσσαλία και ιδιαίτερα ο Δήμος Κιλελέρ αποτελούν πυλώνες της αγροτικής οικονομίας της χώρας. Είναι καθήκον μας να στηρίξουμε τους ανθρώπους που ζουν από τη γη τους, προσφέροντας λύσεις σε προβλήματα άρδευσης και προστασίας από τις πλημμύρες. Είμαι εδώ για να διασφαλίσω ότι οι φωνές σας θα ακουστούν και ότι τα έργα που χρειάζεστε θα υλοποιηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά», δήλωσε ο κ. Καπετάνος. Μάλιστα στον Κραννώνα συναντήθηκε και με τον καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μποσνάκη που με την ομάδα του πραγματοποιεί ανασκαφές, όπου συζήτησαν για την πολιτισμική αξιοποίηση της περιοχής.

Ο βουλευτής επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να βρίσκεται κοντά στις τοπικές κοινωνίες, προωθώντας μέτρα και πολιτικές που ενισχύουν την αγροτική ανάπτυξη και την τοπική οικονομία. Τέλος, εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεχίσει τον διάλογο με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς, διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχουν διαρκώς ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας. «Δεν θα με βλέπετε μόνον προεκλογικά, δεσμεύτηκα να έρχομαι στα χωριά μας και να συζητάμε. Αυτήν την υπόσχεση μου την κρατώ».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες