ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος: «Η Θεσσαλία μπορεί να ορθοποδήσει»

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς από το «Μανιφέστο» να σχολιάσει όσα έγιναν έναν χρόνο μετά τις πλημμύρες του Daniel στη Θεσσαλία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι καταστροφές που προκλήθηκαν στον θεσσαλικό κάμπο από τον Daniel σηματοδότησαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την νέα φάση που έχουμε εισέλθει λόγω της κλιματικής κρίσης. Η κυβέρνηση κινήθηκε άμεσα, ώστε να στηρίξει ιδιώτες, παραγωγούς και επιχειρήσεις. Βεβαίως, δεν έλλειψαν δυσλειτουργίες -σε έναν βαθμό δικαιολογημένες για ένα τέτοιου μεγέθους εγχείρημα. Ωστόσο, παραμένουν σοβαρά προβλήματα, σε κάποιες δε περιπτώσεις ιδιαίτερα οξυμένα, και απαιτείται επιτάχυνση της κρατικής αρωγής και των αναγκαίων έργων, όπως δικαίως ζητούν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών.

Το σημαντικότερο, όμως, όλων είναι να προχωρήσει τάχιστα το ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης και διαχείρισης των υδάτων στην Θεσσαλία, που παρουσίασε από τον δήμο Κιλελέρ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη επίσκεψή του στον κάμπο, με αφορμή τον ένα χρόνο από τις πλημμύρες. Η Θεσσαλία μπορεί και πρέπει να ορθοποδήσει και να συνεχίσει να αιματοδοτεί ως η καρδιά της αγροτιάς την πρωτογενή παραγωγή της χώρας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες