ΛΑΡΙΣΑ

Περιοδεία υφΑΑΤ Χρήστου Κέλλα στη Θεσσαλονίκη: «Στρατηγική προτεραιότητα για την κυβέρνηση η στήριξη των παραγωγών μας» (φωτό)

Συνεταιριστικές αγροτικές οργανώσεις και υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, μαζί με τον υπουργό, Κώστα Τσιάρα.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, οι Βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου και Φάνης Παππάς, ο Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στρατάκος και ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Κεφαλάς.

Η περιοδεία του κυβερνητικού κλιμακίου ξεκίνησε από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα, από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, την Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη Σ.ΕΜΠΟ, τον Συνοριακό Σταθμό Κτηνιατρικού Ελέγχου και τη Διεύθυνση Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου συζήτησαν αναλυτικά για τη διάγνωση των κρουσμάτων της πανώλης και την προσπάθεια περιορισμού κι εκρίζωσης της ζωονόσου.

Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, Χρήστο Τσιχήτα, και μέλη της ένωσης. Στη συνέχεια, μετέβησαν στη Σίνδο για να επισκεφθούν το Τμήμα Ελέγχου Ποικιλιών Καλλιεργούμενων Φυτών και το Τμήμα Γεωργικών Εφαρμογών και Ανάλυσης Λιπασμάτων Κεντρικής Μακεδονίας.

Το απόγευμα, επισκέφθηκαν τον Αγροτικό Αλιευτικό Μυδοτροφικό Σύλλογο του Δήμου Δέλτα «Αξιός» και τον Αλιευτικό Οστρακοκαλλιεργητικό Σύλλογο «Ποσειδών». Εκεί συνομίλησαν με καλλιεργητές μυδιών και οστρακοειδών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της κλιματικής κρίσης.

Ο Χρήστος Κέλλας δήλωσε σχετικά: «Η κυβέρνηση αναγνωρίζει τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την εθνική οικονομία και στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των αγροτών, ενισχύοντας τις υποδομές και τη βιωσιμότητα του κλάδου. Σε μια εποχή που οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης είναι αισθητές σε κάθε γωνιά της χώρας, η στήριξη των παραγωγών μας είναι όχι μόνο οικονομική αλλά και στρατηγική προτεραιότητα και αυτό είναι κάτι που διαμηνύουμε σε κάθε στάση της περιοδείας μας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Συνεχίζουμε με στοχευμένες επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, όπως η προώθηση της βιώσιμης γεωργίας, η ενίσχυση της ασφάλειας και η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών που θα διασφαλίσουν

την ανθεκτικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής παραγωγής απέναντι στις περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε ένα νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης που θα είναι ανθεκτικό στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή, δίνοντας έμφαση στη βιώσιμη παραγωγή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η κλιματική κρίση δεν είναι μελλοντικό πρόβλημα, είναι ήδη εδώ. Οφείλουμε να δράσουμε τώρα, όχι μόνο με μέτρα ανακούφισης αλλά και με στρατηγικό σχεδιασμό για την προσαρμογή του αγροτικού τομέα στις νέες προκλήσεις».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες