ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Απόλυτη κυριαρχία και θρίαμβος στο US Open για τον Σίνερ

Ο σαρωτικός Ιταλός ολοκλήρωσε με επιβλητική νίκη επί του Τέιλορ Φριτζ την εποποιία του στο σπουδαίο τουρνουά της Νέας Υόρκης, κατακτώντας το δεύτερο Grand Slam της χρονιάς και της καριέρας του και στέλνοντας το δικό του μήνυμα στους ανταγωνιστές του.

Ο Γιανίκ Σίνερ επκράτησε στον τελικό του US Open με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 7-5) του Τέιλορ Φριτζ, επιβεβαιώνοντας πως δεν έχει αντίπαλο αυτήν τη στιγμή στα σκληρά γήπεδα.

Ο Σίνερ ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι, κάνοντας break με το “καλημέρα’”, εκμεταλλευόμενος και ένα σημαντικό λάθος του Φριτζ, που αστόχησε σε smash στο break point του Ιταλού.

Ο Φριτζ συνήλθε και αντεπιτέθηκε, παίρνοντας τρία συνεχόμενα games και ξεσηκώνοντας το Arthur Ashe Stadium. Στη συνέχεια, όμως, έχασε τη συγκέντρωση του και ο Σίνερ, που δε χάριζε το παραμικρό στο παιχνίδι του, πήρε τα τέσσερα επόμενα games και έκλεισε με επιβλητικό τρόπο το σετ (6-3). Χαρακτηριστικό είναι πως ο Φριτζ πέρασε μόλις το 38% των πρώτων σερβίς του στο πρώτο σετ, στοιχείο καταδικαστικό όταν έχει απέναντί του τον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Ο Αμερικανός αύξησε δραματικά αυτό το ποσοστό στο δεύτερο σετ (78%), γεγονός που τον βοήθησε να βρει σταθερότητα στα δικά του service game και να ακολουθήσει τον Σίνερ στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια. Όταν, όμως, βρέθηκε να σερβίρει όντας πίσω στο σκορ με 5-4, λύγισε από την πίεση και από το αλάνθαστο παιχνίδι του Σίνερ και έχασε και αυτό το σετ με επώδυνο τρόπο.

Στο πρώτο game του τρίτου σετ, ο Φριτζ απώλεσε τεράστια ευκαιρία για break, αφού βρήκε τριπλό break point (0-40) μετά από διαδοχικά λάθη του Σίνερ αλλά έχασε το game. Όταν, όμως, ξαναβρέθηκε στην ίδια θέση, κατάφερε να κάνει το break και να προηγηθεί με 4-3, χάρη σε ένα εξαιρετικό δικό του game που ολοκληρώθηκε με διπλό λάθος του Ιταλού. Στη συνέχεια σέρβιρε για το σετ, αλλά δέχθηκε το break και ισοφαρίστηκε σε 5-5. Η εξέλιξη αυτή επηρέασε καθοριστικά τον Αμερικανό, ο Σίνερ πήρε και τα δύο επόμενα games και πανηγύρισε έναν πανάξιο τίτλο, το δεύτερο φετινό του Grand Slam μετά το Αυστραλιανό Όπεν.//ΑΦ

Πηγή: ertsports.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις