ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος: «Τα “Ελευθέρια” της Λάρισας έχουν και διδακτικό χαρακτήρα» (φωτό)

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε σε μία δύσκολη γειτονιά. Σε μια γειτονιά που απειλείται. Και καλές είναι οι συμμαχίες, αλλά τη δύσκολη ώρα μόνοι μας, όπως πάντα, πρέπει να υπερασπιστούμε την εθνική μας ακεραιότητα και ανεξαρτησία, άρα χρειαζόμαστε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» στη συνοικία των Πυροβολικών της Λάρισας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, στον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει από τον Πρόεδρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Λάρισας κ. Βασίλη Καρατάσιο, εξέφρασε τη χαρά του διότι «μετά από 4 χρόνια μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε και πάλι τα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, εδώ, στη συνοικία των Πυροβολικών. Γιατί έχουν και έναν, θα έλεγα, διδακτικό χαρακτήρα. Πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό, την ενσωμάτωση της Θεσσαλίας και μαζί της Λάρισας, πλην της επαρχίας Ελασσόνας, το 1881, στο τότε ελεύθερο Ελληνικό Βασίλειο. Είναι μια επέτειος την οποία ίσως δεν την τιμούμε με τον δέοντα σεβασμό, υπό την έννοια της διοργάνωσης μεγαλοπρεπών εκδηλώσεων. Ίσως γιατί ήταν αναίμακτη η προσάρτηση το 1881, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπήρχαν πολλές επαναστάσεις στη Θεσσαλία, στον θεσσαλικό κάμπο το προηγούμενο διάστημα, με τελευταία την επανάσταση του 1878. Αξίζουν, λοιπόν, συγχαρητήρια στη Δημοτική μας Αρχή και σε όλους όσοι εργάζονται για αυτές τις εκδηλώσεις.

Προχθές που είχαμε την επέτειο έκανα μία ανάρτηση στο Facebook, μετά τη λήξη της δοξολογίας, και έγραψα “κρίμα που ήταν τόσο λίγοι αυτοί που άκουσαν τον εξαιρετικό πανηγυρικό της ημέρας από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την Γαρυφαλλιά Καρυστιανού”. Έγραψε ένας φίλος, ένα σχόλιο κάτω από την ανάρτησή μου: “Χρόνια Πολλά! Θα έπρεπε, όμως, να γιορτάζεται πιο πανηγυρικά η ημέρα αυτή στην πόλη μας. Όλες οι πόλεις γιορτάζουν τις αντίστοιχες απελευθερώσεις, με παρελάσεις, δοξολογίες και αργίες. Εμείς εδώ δεν γνωρίζουμε καν την ημερομηνία, όχι γιατί αδιαφορούμε, αλλά γιατί δε μας το έχουνε μάθει”. Άρα, ίσως πρέπει να κάνουμε περισσότερα όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον δημόσιο βίο. Ίσως πρέπει να κάνουμε περισσότερα στα σχολεία μας, αλλά και γενικότερα, ιδιαίτερα όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά. Και τέτοιες εκδηλώσεις, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά μας, που είναι στους πολιτιστικούς συλλόγους να χορέψουν, να παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς της

πατρίδας μας -είδα παιδιά ντυμένα με θρακιώτικες στολές, με νησιώτικες, με ηπειρώτικες, βλάχικες- βοηθούν στο να συνειδητοποιήσουν και αυτά και εμείς μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια μας, την εθνική μας ταυτότητα και τη βαθιά συνέχεια που έχει αυτό το Έθνος».

Ο βουλευτής και συγγραφέας κατέληξε συγχαίροντας «όλους όσοι δραστηριοποιούνται στους Συλλόγους (Μακρυχωρίου, ΜΕΣ Θετταλός, Πολιτιστικό Πυροβολικών) τις οικογένειες που στέλνουνε τα παιδιά τους, αλλά και τα παιδιά που θα τα καμαρώσουμε σε λίγο, και πρωτίστως την Δημοτική μας Κοινότητα (τον πρόεδρο κ. Βασίλη Καρατάσιο και τους συμβούλους, τον κ. Γιάννη Γρίβα και τις κ.κ. Μαρία Λιάκου, Κατερίνα Καραβαγγέλη, Θωμαή Ανδρεοπούλου, Ιωάννα Νταφούλη, Ευαγγελία Στογιάννη και Βασιλική Μπαμπουκλή) για την όμορφη αυτή πρωτοβουλία. Καλή διασκέδαση, χρόνια πολλά και πάντα ελεύθερα!».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον χαιρετισμό του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες