ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Το «στολίδι» που χάνει την λάμψη του από ανθρώπινο χέρι… (φωτο)

Βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα από την πόλη της Λάρισας και αποτελεί ένα πραγματικό υδάτινο στολίδι της περιοχής. Πρόκειται για τη λίμνη Μπάρα, μια τεχνική υδατοδεξαμενή που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες άρδευσης των παραγωγών της περιοχής του Συκουρίου στο δήμο Τεμπών, η οποία έχει συνδεθεί επίσης με τα υπέροχα πάρτι, events και συναυλίες που πραγματοποιούνται εκεί προσφέροντας αξέχαστες στιγμές στους επισκέπτες, καθώς είναι ένας πανέμορφος χώρος αναψυχής.

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες το… στολίδι έχασε την λάμψη του παρουσιάζοντας μια άσχημη εικόνα λόγω των σκουπιδιών που βρίσκονται διάσπαρτα παντού. Σαφώς και οι ιθύνοντες πρέπει να προσπαθήσουν να διατηρούν καλύτερη την εικόνα, ωστόσο οφείλουν οι ίδιοι οι επισκέπτες να είναι πιο προσεκτικοί και να συμπεριφέρονται με περισσότερη ενσυναίσθηση και σεβασμό απέναντι στο φυσικό περιβάλλον, κάθε φορά που κάνουν την βόλτα τους την περιοχή.

«Δυστυχώς η λίμνη βρίσκεται μέσα στα σκουπίδια ενώ υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων… Δεν είναι η πρώτη φορά που πηγαίνω και πάντα είχα μια σακούλα για να μαζεύω τα λίγα σκουπίδια κατά τη διάρκεια της βόλτας μας, που βρίσκονται πεταμένα δίπλα στη λίμνη. Η κατάσταση όμως στη τελευταία επίσκεψή μου την 1/9/2024 ήταν απογοητευτική. Απαιτούνται ώρες για να καθαριστεί. Κουτάκια μπύρας, ενεργειακών ποτών, καφέ παντού. Φαίνεται πως έχουν προκληθεί από άτομα νεαρής ηλικίας. Ανύπαρκτη παιδεία. Κρίμα τα νιάτα τους. Εύχομαι ο δήμος αρχικά να ενδιαφερθεί να καθαρίσει το χώρο και δεύτερον ο κόσμος που τον επισκέπτεται να δείξει σεβασμό στη πανίδα και χλωρίδα της περιοχής», αναφέρει  καταγγέλλων αναγνώστης στο onlarissa.gr.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες