ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στα αζήτητα η γέφυρα Διάβας, ένα χρόνο μετά την καταστροφή

Μια από τις σημαντικότερες γέφυρες του νομού Τρικάλων, αυτή της Διάβας, η οποία κατέρρευσε πέρυσι και κατά τη διάρκεια της θεομηνίας του Daniel παραμένει, ένα χρόνο τώρα, στα αζήτητα.

Πέραν δυο επισκέψεων του υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου στην Καλαμπάκα, δεν έχει γίνει τίποτα άλλο. Ουδείς γνωρίζει τις τελικές προθέσεις και το σχέδιο αποκατάστασης. Κι αυτά την ώρα που κάτοικοι πενήντα (50) χωριών στα ορεινά της περιοχής ταλαιπωρούνται είτε περνώντας μέσα από τον Πηνειό, είτε κάνοντας 20 επιπλέον χιλιόμετρα για να φτάσουν Καλαμπάκα.

Η Γέφυρα της Διάβας είναι μια σημαντική γέφυρα που συνδέει την πόλη της Καλαμπάκας με την περιοχή της Διάβας, στο νομό Τρικάλων. Η γέφυρα διασχίζει τον ποταμό Πηνειό και αποτελεί κομβικό σημείο για την οδική σύνδεση της Καλαμπάκας με τα γύρω χωριά και την ευρύτερη περιοχή.

Ιστορία και Κατασκευή

Η γέφυρα της Διάβας έχει μεγάλη ιστορική και τοπική σημασία, καθώς διευκολύνει τη μετακίνηση των κατοίκων και την πρόσβαση σε καλλιεργημένες εκτάσεις. Ωστόσο, το 2016, η γέφυρα υπέστη σοβαρές ζημιές λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, που προκάλεσαν την κατάρρευση τμήματός της. Αυτό οδήγησε στην ανάγκη για αποκατάσταση και την κατασκευή μιας νέας γέφυρας.

Αποκατάσταση και Νέα Γέφυρα

Μετά την κατάρρευση, ξεκίνησαν εργασίες για την κατασκευή μιας νέας γέφυρας, με στόχο την αναβάθμιση της παλιάς δομής και την εξασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών. Η νέα γέφυρα εγκαινιάστηκε το 2018, προσφέροντας καλύτερη δομή και αντοχή στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Έτσι φαινόταν μάλλον γιατί μέσα σε 5 χρόνια η γέφυρα έπεσε πάλι.

Σημασία

Η γέφυρα της Διάβας είναι ζωτικής σημασίας για την τοπική οικονομία, καθώς εξυπηρετεί τόσο την καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων όσο και τη γεωργική παραγωγή της περιοχής. Είναι επίσης σημείο πρόσβασης για τουριστικές διαδρομές προς τα Μετέωρα, καθιστώντας την απαραίτητη για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή της Καλαμπάκας.

Πηγή: trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες