ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινά στα Φάρσαλα η 17η Γιορτή Χαλβά – Παραδίδει τον φάκελο για την πιστοποίησή του ως ιδιότυπου παραδοσιακού προϊόντος ο Κουρέτας (φωτό – βίντεο)

Την επίσημη παράδοση του φακέλου για την πιστοποίηση του χαλβά Φαρσάλων ως “ιδιότυπου παραδοσιακού προϊόντος” θα πραγματοποιήσει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κουρέτας, κατά την πρώτη ημέρα της ομώνυμης γιορτής, όπως ενημέρωσε σήμερα, το μεσημέρι της Τρίτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Διοικητήριο της Περιφέρειας, από κοινού με τον Δήμαρχο Φαρσάλων, κ. Μάκη Εσκίογλου και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας, κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλο, ενόψει της έναρξης της 17ης Γιορτής Χαλβά το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.

«Ο χαλβάς είναι ένα πολύ παρεξηγημένο διατροφικό προϊόν», σχολίασε ο Περιφερειάρχης, κάνοντας λόγο για τα πολλαπλά οφέλη του ως τροφίμου και αναφέροντας πως «η πρωτεΐνη του χαλβά παρέχει τα απαραίτητα αμινοξέα, είναι ισορροπία για τη διατροφή και ιδιαίτερα εύπεπτος. Απομυθοποιείται πια ο χαλβάς».

«Ο Δήμος Φαρσάλων, θέλοντας να αναδείξει την αξία του τοπικού προϊόντος εδώ και δεκαεπτά χρόνια, διοργανώνει τη γιορτή», ανέφερε ο έπειτα κ. Εσκίογλου, τονίζοντας πως στόχοι της διοργάνωσης είναι αφενός η προβολή του τοπικού προϊόντος και αφετέρου η διάδοση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω των παράλληλων εκδηλώσεων. «Οι εκδηλώσεις αυτές βοηθούν στην ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων», σημείωσε, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στη γιορτή, αλλά και στη διάλεξη, την έκθεση αγροτικών προϊόντων, τις συναυλίες με τους Εστουδιαντίνα και τον Κώστα Μακεδόνα και το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Για τη στήριξη της γιορτής από το Επιμελητήριο Λάρισας έκανε λόγο τέλος ο κ. Γιαννακόπουλος, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη για την πιστοποίηση του προϊόντος. «Θα έπρεπε να προχωρήσουμε και λίγο πιο πάνω, να δώσουμε και νομική προστασία στο προϊόν», υπογράμμισε. «Θα πρέπει να βρίσκουμε τοπικά προϊόντα, να δημιουργηθεί στα Φάρσαλα μια μεγάλη βιομηχανία χαλβά, που θα τον προωθήσει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και να “γυρίσει” μια αξία στην περιοχή».

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες