ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Αν αργούσε λίγο η Πυροσβεστική, δεν θα είχε μείνει τίποτα»: Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που κινδύνευσε από φωτιά στο Αργυροπούλι Τυρνάβου μιλά στο Onlarissa.gr

«Αν αργούσε λίγο η Πυροσβεστική, από το σπίτι μου θα μπορούσε να μην έχει μείνει τίποτα», αναφέρει στο onlarissa.gr ο κ. Ανδρέας Ντάμτσιος, ο οποίος χθες το απόγευμα της Τρίτης, βίωσε μια κατάσταση, στην οποία οπωσδήποτε κανείς δεν θα ήθελε να δει τον εαυτό του, την οικογένεια ή την περιουσία του, όταν το σπίτι του στο Αργυροπούλι Τυρνάβου τυλίχθηκε στις φλόγες, με τα δύο ανήλικα παιδιά του να βρίσκονται μάλιστα στον χώρο και να ανακαλύπτουν τη φωτιά.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβησαν κυριολεκτικά σε χρόνο ρεκόρ από τη Λάρισα, καταφέρνοντας να θέσουν πολύ γρήγορα υπό έλεγχο τις φλόγες και να αποτρέψουν σε μεγάλο βαθμό τη ζημιά στους χώρους του σπιτιού.

Με ανακούφιση ο ιδιοκτήτης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους άνδρες της υπηρεσίας. «Έφτασαν με απίστευτα μεγάλη ταχύτητα από την ώρα που ειδοποιήθηκαν, παρόλη την απόσταση Λάρισα-Αργυροπούλι», αναφέρει ο κ. Ντάμτσιος. «Έδειξαν υπέρμετρο επαγγελματισμό όσον αφορά στο κομμάτι της δουλειάς τους αλλά και το ψυχολογικό, ότι όλα θα πάνε καλά. Πρόσεχαν τα πάντα, γιατί, σβήνοντας μια φωτιά, προκαλείς κι άλλες ζημιές με την πίεση του νερού. Πρόσεχαν μέχρι και αυτό…».

Όπως αναφέρει, την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, ο ίδιος βρισκόταν στη δουλειά του στη Λάρισα. Ειδοποιήθηκε από τα παιδιά του, ηλικίας 15 και 17 ετών, που ανακάλυψαν την εστία στην κουζίνα του σπιτιού, η οποία γρήγορα επεκτάθηκε από τον απορροφητήρα και στους υπόλοιπους χώρους. Τα παιδιά μάλιστα προσπάθησαν αρχικά να σβήσουν τις φλόγες με νερό, ωστόσο αυτό ήταν αδύνατο. «Για μένα που δεν είχα εικόνα μέχρι να φτάσω, σίγουρα ήταν κάτι σοκαριστικό», περιγράφει.

«Το σπίτι έχει ελάχιστες ζημιές, θα μπορούσε να μην έχει μείνει τίποτα αν αργούσαν έστω και είκοσι λεπτά. Αυτό το αποτέλεσμα το οφείλουμε καθαρά σε αυτούς τους ανθρώπους».

Η επιχείρηση, εξηγεί, ήταν απολυτως συντονισμένη και με τον Δήμο Τυρνάβου, καθώς υδροφόρα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας έφτασαν σχεδόν ταυτόχρονα με τα οχήματα από τη Λάρισα.

«Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που λειτουργούν εν τέλει. Οι άνθρωποι αυτοί υπηρετούν λειτούργημα. Για μένα το να προσπαθείς μέσα στις φλόγες να σώσεις την περιουσία του άλλου δεν είναι απλώς μια δουλειά, εμπεριέχει κινδύνους, τη ζωή σου την ίδια. Παρόλα αυτά οι άνθρωποι ήταν φανταστικοί. Επειδή έχω ασχοληθεί κι εγώ με τα κοινά, βλέπεις τέτοια πράγματα και νιώθεις υπερήφανος, νιώθεις ότι κάτι δουλεύει».

Ρεπορτάζ: Ζωή Μπουρουτζή – Φωτό: tirnavospress.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες