ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος: Κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος για Πρότυπο Γυμνάσιο και Λύκειο Λάρισας

«Μετά και την απόφαση της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας που επιτρέπει τη συστέγαση του Πρότυπου Γυμνασίου και Λυκείου Λάρισας με το 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Λάρισας, μόνον για το τρέχον σχολικό έτος, προτίθεστε να ενισχύσετε οικονομικά τον Δήμο Λαρισαίων, ώστε να κατασκευαστούν σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, σε οικόπεδο του Δήμου, προκειμένου να στεγαστούν μόνιμα τα Πρότυπα Σχολεία Λάρισας;». Το παραπάνω ερώτημα θέτει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με Επίκαιρη Ερώτησή του στον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην Επίκαιρη Ερώτηση υπογραμμίζει ότι «η ίδρυση και λειτουργία Πρότυπου Γυμνασίου και Λυκείου στη Λάρισα υπήρξε ένα αίτημα χρόνων, για την υλοποίηση του οποίου, οι άνθρωποι που πιστέψαμε στην ανάγκη ανάδειξης του προτύπου της αριστείας, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για να το δούμε να γίνεται πραγματικότητα. Από την πρώτη στιγμή που θεσμοθετήθηκε εκ νέου η λειτουργία Προτύπων Σχολείων από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βάσω Ζιάκα και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νίκο Ζέρβα, προωθούσα συστηματικά, με δια ζώσης επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δημόσιες παρεμβάσεις, αλλά και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, το αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας για την ίδρυση Πρότυπου Σχολείου και στην Λάρισα. Μάλιστα, εξαιτίας της ακατανόητης κωλυσιεργίας, αναγκάστηκα, στις 15 Ιουνίου 2022, να θέσω το θέμα της ίδρυσης Προτύπου Σχολείου στον ίδιο τον πρωθυπουργό, σε συνάντηση που είχα μαζί του στο Μέγαρο Μάξιμου, ο οποίος και έδωσε εντολή στην τότε υπουργό Παιδείας να δρομολογήσει την ίδρυση του σχολείου.

Και γι’ αυτό σήμερα, ημέρα έναρξης του νέου σχολικού έτους, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που υπεγράφη στις 31.01.24, το Πρότυπο Γυμνάσιο και το Πρότυπο Λύκειο Λάρισας υποδέχονται τους πρώτους μαθητές τους στην Α΄ τάξη αντιστοίχως.

Ωστόσο, παραμένει το μείζον πρόβλημα της έλλειψης κατάλληλων κτιριακών εγκαταστάσεων, καθώς τα Πρότυπα Σχολεία συστεγάζονται προσωρινά με το 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Λάρισας. Οι αίθουσες του συγκεκριμένου κτιρίου, όμως, όπως επισημαίνουν γονείς και καθηγητές, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες στην πλήρη ανάπτυξη και των τριών τάξεων του Προτύπου Γυμνασίου και Λυκείου.

Για τον λόγο αυτό και κατέθεσα στις 22 Μαΐου τ.έ. ερώτηση προς την προηγούμενη υπουργό Εσωτερικών, η οποία, όμως, δεν έτυχε απάντησης».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, καταλήγοντας, επισημαίνει ότι «η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, με το α.π. 89290/Α2/01-08-2024 έγγραφό της, αποφάσισε να εγκρίνει τη συστέγαση των Πρότυπων Σχολείων με το 2ο ΓΕΛ Λάρισας μόνον για ένα σχολικό έτος και καλεί τον δήμο Λαρισαίων “να επιλύσει το στεγαστικό πρόβλημα αυτών αναζητώντας μόνιμη και επαρκή λύση”», γι’ αυτό και ζητά από το αρμόδιο υπουργείο να συνδράμει τον δήμο Λαρισαίων.

Φωτο αρχείου: Η συνάντηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 15.06.22 για την ίδρυση Πρότυπου Σχολείου στη Λάρισα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες