ΛΑΡΙΣΑ

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Λάρισας – Μαμάκος: «Το σχολείο θα συνεχίσει να είναι πολύτιμος αρωγός στην ελεύθερη σκέψη» (φωτό – βίντεο)

Με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού άνοιξε η «αυλαία» της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα, το πρωί της Τετάρτης, σε σχολεία στην πόλη της Λάρισας, με τους μαθητές να επιστρέφουν στις αίθουσες μετά το τέλος των καλοκαιριών διακοπών.

«Νέα σχολική, νέο όραμα, νέα όνειρα, νέα γνώση», ανέφερε στον χαιρετισμό του προς τους μαθητές ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, που παρευρέθηκε στον αγιασμό του 4ου και 37ου Δημοτικού Σχολείου. «Μια νέα χρονιά ξεκινά, ένα ακόμα σκαλί για να πάρουμε τα πολύτιμα εφόδια του σχολείου, ένα ακόμα βήμα για την επίτευξη των στόχων. Το σχολείο θα συνεχίσει να είναι πολύτιμος αρωγός στην ελεύθερη σκέψη. Η προσφερόμενη γνώση, η συνεργατικότητα, ο διάλογος, η κριτική, η ομαδικότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, αλλά και τις κοινωνικές διεργασίες είναι τα κύρια συστατικά που θα διαμορφώσουν τους ανθρώπους που θα πρωταγωνιστήσουν στις κοινωνίες του αύριο».

«Ως Δημοτική Αρχή είμαστε δίπλα στους μαθητές, τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα, έχοντας ωσ προτεραιότητα της διασφάλιση της σωστής συντήρησης και λειτουργίας του σχολείου και ταυτόχρονα, με την προαγωγή δράσεων για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχική υγεία», πρόσθεσε ο κ. Μαμάκος, ευχόμενος σε όλες και όλους μια καλή σχολική χρονιά.

«Για πολλούς από εμάς αυτός ο χώρος συνδέει το παρελθόν, τον παρόν και το μέλλον. Εδώ ήμασταν μαθητές κάποτε, κάπου εδώ είναι τα παιδιά μας», σχολίασε ο επικεφαλής της παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Συμπαράταξη Λαρισαίων», κ. Δημήτρης Δεληγιάννης.

Στον αγιασμό του 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών η Αωτιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας, κ. Μαρία Γαλλιού και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κ. Ευαγγελία Λιακούλη.

«Ευχομαι καλή κι ευλογημένη χρονιά. Αυτός ο χώρος μου θυμίζει έναν τεράστιο κήπο, που ο κάθε ένας έχει το δικό του άρωμα, τη δική του ξεχωριστή γεύση, τη δική του όψη και έχει πολύ μεγάλη σημασία να θυμάστε ότι ο καθένας είναι μοναδικός», ανέφερε η κ. Λιακούλη.

«Ξέρω τι σκέφτεστε αυτή τη στιγμή, οπότε θα υπηρετήσω τη σκέψη σας. Είστε η σπουδαιότερη μαθητιώσα νεολαία, ξέρω πως ό,τι ακούτε, το λαμβάνετε. Ξέρω ότι θα κάνετε αυτό που πρέπει», δήλωσε η κ. Γαλλιού.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες