ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Το υπουργείο Παιδείας οφείλει να επιδείξει μεγαλύτερο σεβασμό στην Οικονόμειο Σχολή Tσαριτσάνης»

Άμεσα προχώρησε σε παρέμβαση στη Βουλή και συγκεκριμένα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αναφορά της, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, ζητώντας την άμεση τροποποίηση της απόφασης, με την οποία ενώ προβλέπεται η κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2024-25 για εκατοντάδες σχολεία σε όλη την επικράτεια, από αυτά δυστυχώς εξαιρείται το ιστορικό Γυμνάσιο Λ.Τ Τσαριτσάνης «Κωνσταντίνος Οικονόμος».

Ειδικότερα, η βουλευτής Λάρισας διαβίβασε αρμοδίως και δια της κοινοβουλευτικής οδού στον κ. Κ. Πιερρακάκη επιστολή διαμαρτυρίας δεκατριών διδασκόντων/ουσών του εν λόγω σχολείου, την οποία σημειωτέον ενστερνίζεται και η Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με την οποία εκφράζεται η δυσάρεστη έκπληξη του διδακτικού προσωπικού, για τη μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων που αιτήθηκε το σχολείο και αφορούν στη Β και Γ Λυκείου.

Όπως τονίζεται στην επιστολή των διδασκόντων της Οικονόμειου Σχολής, άποψη την οποία υιοθετεί πλήρως και η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, «η απόφαση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την μη ομαλή λειτουργία του σχολείου και ό,τι συνεπάγεται αυτής (ενδεχομένως και την διακοπή της λειτουργίας του), καθώς προκαλεί μεγάλη αναστάτωση σε όλο το προγραμματισμό των Εκπαιδευτικών από τη μια πλευρά και των οικογενειών (γονέων, μαθητών) από την άλλη».

Παράλληλα, χαρακτηριστικά σημειώνεται πως και αυτή η απόφαση του υπουργείου Παιδείας «λήφθηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε της έναρξης της σχολικής χρονιάς, μη λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διεργασίες που προηγήθηκαν σχετικά με τις τοποθετήσεις των μόνιμων εκπαιδευτικών».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευαγγελία Λιακούλη καλεί τον αρμόδιο υπουργό, κ. Κ. Πιερρακάκη, να αναλάβει τις ευθύνες του, συμπεριλαμβάνοντας άμεσα σε επικαιροποιημένη απόφασή του, τις ανάγκες του ιστορικού σχολείου της Τσαριτσάνης , δείχνοντας έμπρακτα ότι αναγνωρίζει το ‘’εκ παραδρομής’’ λάθος, με τη Λαρισαία βουλευτή να τονίζει ότι : « οφείλουμε στην Οικονόμειο Σχολή Τσαριτσάνης και στην ιστορία της, μεγαλύτερο σεβασμό. Οφείλουμε να την κρατήσουμε ανοιχτή . Ο αγώνας όλων των τοπικών φορέων είναι μεγάλος για να συντηρήσουμε αυτό το σχολείο, ώστε να ανακτήσει την αίγλη του – η λειτουργία του λυκείου είναι όρος εκ των ων ουκ άνευ..» .

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες