ΛΑΡΙΣΑ

Πενθήμερη εκδρομή της Τοπικής Διοίκησης Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στην Κωνσταντινούπολη (φωτό)

Το πενθήμερο 3 έως 7 Σεπτεμβρίου, η Τοπική Διοίκηση Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών πραγματοποίησε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη. Η πρώτη γνωριμία με την ΄΄Πόλη΄΄ έγινε το απόγευμα της πρώτης ημέρας με την κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου. Την επομένη επισκεφθήκαμε το ιστορικό κέντρο, τον Ιππόδρομο, το Μπλέ Τζαμί, την περίφημη Αγία Σοφία και την Βασιλική Κινστέρνα, ενώ ακολούθησε ελεύθερος χρόνος για αγορές στην φημισμένη αγορά Καπαλί Τσαρσί.

Την τρίτη ημέρα ταξιδέψαμε στα Πριγκηπόννησα, με πρώτη στάση την Χάλκη και την Θεολογική σχολή, και επόμενη την Πρίγκηπο με τις παλιές ελληνικές βίλες και το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά. Η τέταρτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στα προσκυνήματα της ορθοδοξίας, με επισκέψεις στο ιερό αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί), την Μονή των Βλαχερνών, την Μεγάλη του Γένους Σχολή και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου έγινε ξενάγηση και συνάντηση με τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Γέρων Δέρκων κ. Απόστολο. Ακολούθως πήγαμε στην Αιγυπτιακή αγορά των μπαχαρικών και των αρωμάτων της ΄΄Ανατολής΄΄. Την τελευταία ημέρα πριν την αναχώρηση μεταβήκαμε στην περιοχή Μπεσίκτας και τα εντυπωσιακά ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ, όπου απολαύσαμε τον καφέ μας αποχαιρετώντας τον Βόσπορο.

Η διάθεση και το χαμόγελο των εκδρομέων αποδεικνύει την επίτευξη του σκοπού αυτής της εκδρομής, που ήταν η χαλάρωση, η ψυχική τόνωση και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκδρομείς για την συμμετοχή τους και την άψογη συνεργασία και τους υποσχόμαστε σύντομα νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες