ΛΑΡΙΣΑ

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα»: Μονοήμερη εκδρομή σε Σιάτιστα – Πρέσπες – Ψαράδες – Καστοριά και Νεράιδα

Την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024 ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα» θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη πλέον ημερήσια εκδρομή των Αιμοδοτών και των Φίλων της Αιμοδοσίας του Αμπελώνα σε Σιάτιστα- Πρέσπες- Ψαράδες- Καστοριά και Νεράιδα.

Στην εκδρομή μας αυτή θα επισκεφτούμε το καταπληκτικό Αρχοντικό της Πούλκως: Ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα στη Σιάτιστα, ένα από τα γνωστότερα αρχοντικά της Δυτικής Μακεδονίας με μοναδικές τοιχογραφίες και πρωτότυπη διακόσμηση.

Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το παραδοσιακό σπίτι, ιδιοκτησίας του ζεύγους Χρήστου Τσιότσιου και Τατιάνας Ντερού, το οποίο θα επισκεφθούμε μετά το Αρχοντικό.

Πιο συγκεκριμένα το σπίτι αυτό αποτελεί παράσπιτο του Αρχοντικού της Πούλκως, είναι του 18ου αιώνα και σήμερα λειτουργεί ως Λαογραφικό Μουσείο.

Σήμερα φιλοξενεί πάνω από 4.000 εκθέματα μοναδικής ομορφιάς και σπουδαιότητας αισθητικής, ιστορικής, παραδοσιακής και συναισθηματικής.

Η επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο μπορεί, άνετα, να χαρακτηριστεί «ταξίδι στον χρόνο».

Στη συνέχεια θα ανεβούμε στις όμορφες Λίμνες Μεγάλη και Μικρή Πρέσπα. Εκεί θα επισκεφτούμε ότι απόμεινε από τον Ι.Ν.του Αγίου Αχιλλείου, Πολιούχου και Προστάτη της Λάρισας, όπου κάθε Αύγουστο πραγματοποιούνται οι γνωστές στο Πανελλήνιο και όχι μόνο με το όνομα Πρέσπεια.
Από εκεί θα φτάσουμε μέχρι το ακριτικό χωριό Ψαράδες, όπου θα μείνουμε για φαγητό και, εφόσον τα νερά είναι ήσυχα, όσοι θελήσουν μπορούν να ανέβουν στις ψαρόβαρκες για να δουν και να επισκεφτούν τα πολλά ασκηταρειά, που είναι σκαρφαλωμένα στους απότομους βράχους με μοναδική θέα τα νερά της Μεγάλης Πρέσπας και τα απέναντι βουνά της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Καστοριά, όπου θα κάνουμε την παραλίμνια διαδρομή, θα επισκεφτούμε τον Ι.Ν. της Παναγίας Μαυριώτισσας και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση στην πόλη με τα παλιά αρχοντικά, τις πολλές εκκλησίες και κάποια ψώνια στην αγορά.

Επιστρέφοντας για τον Αμπελώνα θα κάνουμε μια στάση στη Νεράιδα για καφέ ή παγωτό, αλλά και για να απολαύσουμε από κει ψηλά τη θέα προς την τεχνητή Λίμνη του Αλιάκμονα με τη μεγάλη γέφυρα, τα Σέρβια, το Βελβενδό και τα Πιέρια.
Αργά το βράδυ θα επιστρέψουμε στον Αμπελώνα κουρασμένοι ίσως, ευχαριστημένοι όμως από όσα είδαμε, ακούσαμε, γνωρίσαμε και ζήσαμε στην υπέροχη αυτή εκδρομή μας.

Διευκρινίζουμε, επειδή ερωτηθήκαμε για αυτό ότι, το κόστος των εισιτηρίων της επίσκεψης στο
Αρχοντικό της Πούλκως και στο Λαογραφικό Μουσείο είναι προσφορά του Συλλόγου μας, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους εκδρομείς.

Σημειώνουμε τέλος ότι η αναχώρηση θα γίνει στις 6:30 το πρωί από την Κεντρική Πλατεία του Αμπελώνα, για αυτό θα πρέπει όλοι οι εκδρομείς να βρίσκονται εκεί στις 6:15 το αργότερο.
Στους εκδρομείς θα δοθεί κατά την αναχώρηση αναλυτικό πρόγραμμα περιήγησης.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να κάνουμε μαζί αυτό το υπέροχο ταξίδι!!!

Τιμές εισιτηρίων:
~ Για τους Αιμοδότες €15.-
~ Για τα παιδιά τα οποία θα συνοδεύονται από τους Γονείς των, επίσης €15.- και
~ Για τους μη Αιμοδότες – Συνοδούς των μελών μας
€25.-

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στους κ.κ. Γιαννόπουλο Γιάννη και Γκρόζο Αθανάσιο, Πρόεδρο και Ταμία του Συλλόγου μας αντίστοιχα, στα τηλέφωνα: 6932658217 και 6970834362.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δηλώνουμε ότι θα κρατηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

(Ακολουθούν φωτό από μέρη της εκδρομής).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες