ΛΑΡΙΣΑ

Ανοίγει τις “πύλες” του αύριο Παρασκευή το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Λάρισα: “Αποτελεί μια εικόνα για το όμορφο μέλλον για το οποίο παλεύουμε” (φωτο – βίντεο)

Το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Λάρισα ανοίγει τις πύλες του αύριο Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Σάββατο. στις 13-14 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα παραβρεθεί η Αλέκα Παπαρήγα αύριο Παρασκευή στη Λάρισα, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία – συζήτηση με θέμα «100 χρόνια Λένιν. Είναι σήμερα επίκαιρος ο δρόμος της επαναστατικής αλλαγής;».

Οι δράσεις θα είναι πολλές και ξεχωρίζει η συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου το Σάββατο το βράδυ.

Η έναρξη θα γίνει αύριο στην Κοίτη Πηνειού με ώρα έναρξης των εκδηλώσεων: 20.00. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης στην κοίτη του Πηνειού, μεταξύ άλλων η Αγγέλα Τσιάτσιου, μέλος του Γραφείου Θεσσαλίας της ΚΝΕ στη Λάρισα σημείωσε πως: «χρόνο με το χρόνο προσπαθούμε το φεστιβάλ μας να γίνεται καλύτερο για να δέχεται χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών και να περνάνε όμορφα. Το φεστιβάλ αποτελεί μια εικόνα για το όμορφο μέλλον για το οποίο παλεύουμε. Το μέρος εδώ στο ποτάμι διαμορφώνεται εδώ και μέρες από δεκάδες μέλη και φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με εθελοντική δουλειά και πολύ μεράκι για να είναι όλα έτοιμα για την μεγάλη γιορτή της νεολαίας».

Εν συνεχεία η κ.Τσιάτσιου ανέφερε: “Η διεξαγωγή του Φεστιβάλ µας στην Κοίτη Πηνειού στη Λάρισα είναι συμβολή στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, για την ανάδειξη και αξιοποίηση ελεύθερων χώρων προς όφελος των λαϊκών αναγκών, ενάντια στην υποβάθμισή των μέτρων προστασίας της ζωής μας και του φυσικού πλούτου της περιοχής μας.
Ο εμπαιγμός του λαού της πολύπαθης περιοχής μας ένα χρόνο μετά την καταστροφή από τις πλημμύρες συνεχίζεται από την κυβέρνηση. Την προηγούμενή εβδομάδα, Δευτέρα από την Νίκαια και Σάββατο από την Θεσσαλονίκη ζήσαμε την κυβερνητική φαρσοκωμωδία που παρουσιάστηκε και στην περσινή ΔΕΘ! Υποσχέσεις χωρίς να υπολογίζονται βέβαια τα νέα χαράτσια και τα πλεονάσματα, η ακρίβεια, η εμπορευματοποίηση και οι πολεμικές δαπάνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιβόητη «οριζόντια αύξηση μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους» «κοστίζει» στο κράτος όσο η παραμονή της φρεγάτας στην Ερυθρά για 6 μήνες! Με το νέο φορολογικό τούς παίρνουν από άλλη τσέπη τα τριπλά – πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ – σε σχέση με την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος!
Ούτε λόγος για το πώς θα «ενισχύσει» η κυβέρνηση την Παιδεία ενώ χτες τα σχολεία άνοιξαν υποτίθεται κανονικά αλλά και την Υγεία: Την ώρα που συγχωνεύει 1.000 τμήματα στα σχολεία και έχει κόψει πάνω από το 70% της χρηματοδότησης για τη σχολική στέγη, την ώρα που στα νοσοκομεία όλα κρέμονται από μια κλωστή, ετοιμάζουν το έδαφος για τον «κόφτη δαπανών» της ΕΕ που ενεργοποιείται σε λίγους μήνες και επιταχύνουν προγράμματα για μεγαλύτερο μπάσιμο των ιδιωτών σε Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση.
Ο λαός μας δεν έχει τίποτα να περιμένει ούτε από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, ούτε από τις διεργασίες στον άλλο πόλο του αστικού πολιτικού συστήματος, προκειμένου να διαμορφωθεί κυβερνητική εναλλακτική, ικανή να «τρέχει» την αντιλαϊκή επίθεση και ταυτόχρονα να ενσωματώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και τις αντιδράσεις. Η πραγματική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση γίνεται στους δρόμους του αγώνα, εκεί όπου χιλιάδες λαού διαδήλωσαν και το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Εκεί βρίσκεται η μεγάλη ελπίδα για τον λαό. Αυτή είναι που πρέπει να δυναμώσει, ανοίγοντας δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελος των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων.
Αυτήν την ελπίδα μεταδίδει το 50ο Φεστιβάλ μας ταξιδεύοντας σε δεκάδες πόλεις με το σύνθημα «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο – Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!», και «συνομιλώντας» με τα πλήθη του κόσμου και της νεολαίας σε μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις και πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Καλούμε λοιπόν μαζικά το λαό και την νεολαία του Νομού της Λάρισας να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις μας”.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Παρασκευή 13/9

Κεντρική Σκηνή

– Άνοιγμα του Φεστιβάλ από στέλεχος της ΚΝΕ

– Η μουσικοθεατρική ομάδα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ παρουσιάζει «5 δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια» του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Δέσποινα Μπουνίτση. Συμμετέχει ο Βασίλης Καρμίρης

– «100 χρόνια Λένιν. Είναι σήμερα επίκαιρος ο δρόμος της επαναστατικής αλλαγής;» Συζητάμε με την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

– Συναυλία με τους «Αλγό ρυθμούς»

– Παραδοσιακό γλέντι με τους «Ντουμαλάνι»

Νεανική Σκηνή

– Συναυλίες με τους:

«Μέρες Μάρτη Νύχτες Σεπτέμβρη»

«Magic Bus»

«Κοινοί Θνητοί»

Χώρος «Κόκκινο Αερόστατο»

– Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού «Ανακαλύπτοντας το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή»

– Συνάντηση των μικρών φίλων του Φεστιβάλ με το μουσικό σχήμα «Κοινοί Θνητοί»

Παιδότοπος

– Κατασκευή Φιγούρας Θεάτρου Σκιών

– Παράσταση «Ο Καραγκιόζης και η Ειρήνη» από το Θέατρο Σκιών Νίκου Γκουντούρα

Σάββατο 14/9

Κεντρική Σκηνή

– Οι «Error 404» παρουσιάζουν «Ηλεκτρικές Στιγμές από τα 50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή». Αφηγούνται: ‘Ελενα Γράβαλου, Βασιλική Δούφα

– Προβολή βίντεο: 50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Θεσσαλία

– Στις 21:30 Πολιτική συγκέντρωση: Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

– Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

– Party με τον μουσικό παραγωγό «Baghdad»

Νεανική Σκηνή

– Μαθητικό Συγκρότημα (7ο ΕΠΑΛ, Μουσικό Σχολείο)

– Χορογραφία για την ενδοοικογενειακή βία από την ομάδα χορού της ΚΝΕ. Με την συμβολή της δασκάλας χορού Αθηνάς Μανώλη

– Συναυλία με τους «Sing Along»

Χώρος «Κόκκινο Αερόστατο»

– Θεατρικό Δρώμενο από τους φίλους του Κόκκινου Αερόστατου «Εμείς θα αλλάξουμε τις ράγες»

– Μουσικό Πρόγραμμα από μαθητές κλασικής κιθάρας

Παιδότοπος

– «Τα έπιπλα του Τοντόρ» Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού με την Μάχη Ζούκα

– Δημιουργίες με χειροποίητη πλαστελίνη

Ακόμη θα λειτουργούν:

Μαθητικό, Φοιτητικό και Εργατικό Στέκι καθώς και άλλοι θεματικοί χώροι

Κεντρική Έκθεση με θέμα «100 χρόνια Β.Ι.ΛΕΝΙΝ: Σοσιαλισμός η απάντηση τον 21ο αιώνα»

Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής»

Χώρος αφιερωμένος στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με καλεσμένους φορείς πρόληψης – απεξάρτησης και διάφορες δραστηριότητες

Σάββατο 14/9 19:30 Παρουσίαση εικαστικών έργων νέων δημιουργών. Οι συμμετέχοντες δημιουργοί θα παραλάβουν αναμνηστικά από εικαστικούς καλλιτέχνες της περιοχής μας.

Οι οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ διακινούν κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης του Φεστιβάλ.

ΦΩΤΟ: Κώστας Τσιάρας 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες