ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τσιτσάνεια 2024: Έπεσε η αυλαία με μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα (φωτό – βίντεο)

Με μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο νησάκι του “Μύλου Ματσόπουλου”, παρουσία χιλιάδων θεατών, έπεσε χθες βράδυ η αυλαία για τα “Τσιτσάνεια 2024″.

Η εκδήλωση αναβαθμίστηκε σημαντικά φέτος με απόφαση και πρωτοβουλία του ίδιου του περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα-και σε συνεργασία πάντοτε με την αντιπεριφερειάρχη Χρύσα Ντιντή- ο οποίος εξασφάλισε τη συμμετοχή του κορυφαίου ερμηνευτή. Τα “Τσιτσάνεια” συμπληρώνοντας σχεδόν 30 χρόνια, αναδεικνύονται ξανά σε κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση και σημείο αναφοράς για την πόλη μας. Μάλιστα, φέτος διοργανώθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις και συναυλίες σε όλες τις γειτονιές, κι έγιναν κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας στάθηκε στην αξία τέτοιων εκδηλώσεων, μίλησε για τη σφραγίδα του Βασίλη Τσιτσάνη στη μουσική μας παράδοση και δεσμεύτηκε στην περαιτέρω αναβάθμιση του θεσμού.

Τα Τσιτσάνεια είναι μια σημαντική  εκδήλωση που καθιερώθηκαν επί νομαρχίας Στέφανου Πατραμάνηκαι πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα Τρίκαλα προς τιμήν του θρυλικού τραγουδιστή και συνθέτη του ρεμπέτικου, Βασίλη Τσιτσάνη. Ο Βασίλης Τσιτσάνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα και αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα της ελληνικής μουσικής παράδοσης, ιδιαίτερα στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι.

Σημασία των Τσιτσανείων

Τα Τσιτσάνεια δεν είναι μόνο μια  εκδήλωση, αλλά και μια γιορτή της μνήμης και του έργου του Βασίλη Τσιτσάνη. Συχνά, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και αφιερώματα στη ζωή και το έργο του Τσιτσάνη, ενώ  συμβάλλουν στην προβολή του πολιτισμού στην περιοχή των Τρικάλων.

Τα Τσιτσάνεια αποτελούν έναν θεσμό για την πόλη των Τρικάλων και ενισχύουν την πολιτιστική ζωή της περιοχής, προσελκύοντας τόσο ντόπιους όσο και επισκέπτες.

Πηγή: trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες