ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημήτρης Κουρέτας: 4+1 παρεμβάσεις για να στηριχθούν οι Αλυκές αλλά και άλλες περιοχές

Πακέτο μέτρων για την ενίσχυση των επιχειρηματιών των Αλυκών αλλά και συνολικά του παραλιακού μετώπου της Μαγνησίας δρομολογεί η περιφερειακή αρχή Κουρέτα.

Στη σημερινή ενημέρωση, ο κ. Κουρέτας πλαισιωμένος από την αντιπεριφερειάρχη Αννα Μαρία Παπαδημητρίου και τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Γιάννη Αναστασίου και Αναστασία Αδαμοπούλου, ανακοίνωσε πως δρομολογεί μία δέσμη 4+1 μέτρων, τα οποία αναμένεται να μπούνε σε τροχιά υλοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κουρέτας ανακοίνωσε πως:

  • H Περιφέρεια θα διαθέσει κονδύλια ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση των Αλυκών.
  • Από το περιφερειακό ταμείο θα διατεθούν περίπου 300.000 ευρώ για την τουριστική προβολή του νομού.
  • Η Περιφέρεια δρομολογεί και περιμένει την απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο για ενισχύσεις ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ προς όλους τους επαγγελματίες.
  • Θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις την επόμενη σεζόν με επίκεντρο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Βόλου και κυρίως τις Αλυκές.

Τέλος, το πέμπτο μέτρο που δρομολογεί η περιφέρεια αλλά δεν έχει ακόμη εγκριθεί, αφορά στην πιθανή χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος επιχειρηματικότητας από το ΠΕΠ, στη μορφή του προγράμματος «ΑΝΑΣΣΑ» που υλοποιήθηκε για τη στήριξη των επιχειρήσεων την περίοδο της πανδημίας.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες