ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Έργα ενός εκατομμυρίου ευρώ στον Βόλο, δωρεά από 30 και πλέον εργολάβους

Εργα και παρεμβάσεις αξίας ενός εκατ. ευρώ αναλαμβάνουν να κάνουν στην πόλη, 30 και πλέον εργολάβοι και μάλιστα χωρίς να λάβουν ούτε ένα ευρώ αμοιβή. Η δωρεά γίνεται, όπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, μετά από αίτημα του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος τους ζήτησε να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των υποδομών που υπέστησαν ζημιές μετά τις πλημμύρες.

Τα έργα – δωρεά στην πόλη, όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Μπέος, θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα με ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Άλλη Μεριά, από το ύψος του περιφερειακού μέχρι και τη γέφυρα της Αλλης Μεριάς, που είναι σε κακή κατάσταση. Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις και στο νηπιαγωγείο της οδού Απόλλωνος στη Ν. Δημητριάδα, τόσο στο κτίριο, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει νηπιαγωγείο και παιδικός σταθμός.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο έως και τον Απρίλιο, θα έχουν ολοκληρωθεί μία σειρά έργων, καθ’ υπόδειξη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, συνολικού προϋπολογισμού ενός εκατ. ευρώ.

Την πρωτοποριακή πρωτοβουλία του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου να απευθυνθεί σε εργολάβους προκειμένου να συμβάλλουν χωρίς αμοιβή και αναλογικά στην εκτέλεση έργων στην πόλη, είχε καταγράψει σε δημοσίευμά του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Πρόκειται για 30 και πλέον εργολάβους οι οποίοι, μετά τις πλημμύρες, ανέλαβαν έργα αποκατάστασης της πόλης με απευθείας αναθέσεις λόγω των συνθηκών έκτακτης ανάγκης και χωρίς να προσφέρουν τις συνήθεις εκπτώσεις, όπως όταν γίνονται διαγωνιστικές διαδικασίες.

Ο δήμαρχος τους ζήτησε να αναλάβουν στο βαθμό που αντιστοιχεί στον καθένα (3% του κόστους των έργων που εκτέλεσαν) να συμβάλλουν για την εκπόνηση έργων και παρεμβάσεων στην πόλη με την μορφή δωρεάς. Ομόφωνα συμφώνησαν και μετά από σύσκεψη που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, «κλείδωσαν» ήδη οι πρώτες παρεμβάσεις.

«Είναι μία δωρεά εργολάβων στην πόλη και τους ευχαριστώ πολύ. Αυτό που γίνεται δείχνει πώς λειτουργεί η δημοτική αρχή. Δείχνει τη φιλοσοφία μας. Δεν έχουμε ζητήσει ούτε ευρώ για εμάς. Τους ζήτησα να κάνουν κάτι για την πόλη μου και συμφώνησαν. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας, όχι τα χαρτζιλίκια», είπε με νόημα ο κ. Μπέος, όταν ρωτήθηκε, στο περιθώριο της επιθεώρησης των έργων που ολοκληρώθηκαν στους παρόχθιους του Κραυσίδωνα.

«Εως σήμερα έχουμε πληρωθεί περί τα 30 εκατ. ευρώ από τα 200 εκατ. που εγκρίθηκαν για αποκαταστάσεις. Αυτά τα 30 εκατ. ευρώ μοιράστηκαν σε 31 – 32 εργολάβους, προκειμένου τα έργα να τελειώνουν γρήγορα. Δεν είναι ούτε δύο ούτε τρεις ούτε τέσσερις εργολάβοι που να μοιράζονται την πίτα κι άρα να υπάρχουν υπόνοιες για δοσοληψίες μαζί τους», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Μπέος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες