ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Δεν σέβονται την Οικονόμειο Σχολή Τσαριτσάνης – Καταργούν τη Β’ Λυκείου, ενώ διατηρούν ισάριθμα τμήματα σε άλλες περιοχές»

Με νέα παρέμβασή της, αναδεικνύει το θέμα που προέκυψε με το Λύκειο Τσαριτσάνης η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, διατυπώνοντας σοβαρές αντιρρήσεις στην κατάργηση της Β’ Λυκείου του ιστορικού Γυμνασίου-Λυκείου Τσαριτσάνης «Κωνσταντίνος Οικονόμος».

Ειδικότερα, η βουλευτής Λάρισας τις προηγούμενες μέρες, διαβίβασε αρμοδίως και δια της κοινοβουλευτικής οδού στον κ. Κ. Πιερρακάκη επιστολή διαμαρτυρίας του εν λόγω σχολείου, την οποία σημειωτέον ενστερνίζεται και η Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με την οποία εκφράζεται η δυσάρεστη έκπληξη του διδακτικού προσωπικού, για τη μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων που αιτήθηκε το σχολείο και αφορούν πλέον στη Β Λυκείου.

Η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, μετά την άρνηση των αρμόδιων υπηρεσιών τονίζει τα εξής:

«Η επιμονή στην απόφαση κατάργησης του τμήματος Β’ Λυκείου της Οικονόμειου Σχολής Τσαριτσάνης, έχει ως αποτέλεσμα την μη ομαλή λειτουργία του σχολείου και ό,τι συνεπάγεται αυτό – ενδεχομένως και την διακοπή της λειτουργίας του, κυρίως όμως πλήττει το κύρος, την ιστορία και την παρακαταθήκη της Οικονόμειου Σχολής Τσαριτσάνης, στην οποία οφείλουμε μεγαλύτερο σεβασμό. Οφείλουμε να την κρατήσουμε ανοιχτή και να προωθήσουμε την ιστορία της στην οικουμένη, όπως έκαναν οι προηγούμενες γενιές. Ο αγώνας όλων των τοπικών φορέων είναι μεγάλος για να συντηρήσουμε αυτό το σχολείο, ώστε να ανακτήσει την αίγλη του και η λειτουργία του λυκείου είναι όρος εκ των ων ουκ άνευ…

Είμαι έκπληκτη, πώς είναι δυνατόν να διατηρούνται ισάριθμα τμήματα σε άλλα σχολεία και όχι στην Οικονόμειο Σχολή!. Οφείλουμε μεγαλύτερο σεβασμό, τονίζω ξανά και ζητώ να το σκεφτούν οι αρμόδιοι, επιλέγοντας να θεωρήσω αυτό που συμβαίνει, προς το παρόν παραδρομή και όχι σκοπιμότητα… » .

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες