ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βγήκε ξανά με τις μεζούρες η Κτηματική στις παραλίες του Νοτίου Πηλίου

Εμφάνιση στην αυλαία μιας τουριστικής σεζόν –«εφιάλτη» για τις τουριστικές επιχειρήσεις του Πηλίου, έκανε ξανά το τελευταίο τριήμερο η Κτηματική Υπηρεσία. Υπάλληλοι με μεζούρες στα χέρια, έχουν πάρει… σβάρνα τις παραλίες, μετρούν τ.μ. που καταλαμβάνουν ομπρέλες και καθίσματα στις ακτές και συγκεντρώνουν στοιχεία, με τους ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων να αγανακτούν τόσο για τον χρόνο των ελέγχων, λίγο πριν τα καλοκαιρινά μαγαζιά κλείσουν, όσο και για τη χρονική συγκυρία, μετά το φαινόμενο των νεκρών ψαριών από τις παρακάρλιες περιοχές, που αποτέλεσε «ταφόπλακα» για την τουριστική περίοδο.

Πάνω σε κλιμάκιο της Κτηματικής που εκείνη την ώρα μετρούσε ομπρελοκαθίσματα στην παραλία των Καλών Νερών, έπεσε χθες το πρωί, ο ίδιος ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός. Εβγαινε από το Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών, όπου νωρίτερα είχε υπογράψει τη σύμβαση με τον ανάδοχο για την έναρξη του έργου του βιολογικού, όταν διαπίστωσε ότι μέσα Σεπτεμβρίου, γίνεται έλεγχος στις ακτές.

Πλησίασε το κλιμάκιο να ενημερωθεί και έλαβε την απάντηση, ότι γίνονται αυτοψίες, μετά από καταγγελίες που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα My Coast. «Αυτό που γίνεται είναι τραγελαφικό. Είναι απαράδεκτο να παίρνουν σβάρνα έναν δήμο που έχει πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες, που όλο το καλοκαίρι δεν δούλεψε και που ερήμωσε τουριστικά μετά την εμφάνιση των νεκρών ψαριών από τις παρακάρλιες περιοχές. Είναι τραγικό να κάνουν ελέγχους σε άδειες παραλίες», σχολίασε ο κ. Μιτζικός, δηλώνοντας ότι ο δήμος θα είναι στο πλευρό των ιδιοκτητών τουριστικών επχιειρήσεων.

Η εμφάνιση του κλιμακίου της Κτηματικής χθες στα Καλά Νερά και την περασμένη Τρίτη στη Μηλίνα, έκανε ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων να αγανακτήσουν. «Πρώτη χρονιά γίνεται αυτό. Πριν 20 ημέρες είχε έρθει η Τουριστική Αστυνομία και τώρα η Κτηματική. Μέσα Σεπτεμβρίου, με τις παραλίες άδειες, λίγο πριν κλείσει η σεζόν. Τέτοιες καταστάσεις δεν έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν», διαμαρτύρονταν επαγγελματίες των Καλών Νερών στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Ερχονται, μετράνε, φεύγουν και καμία ενημέρωση δεν έχουμε. Πού έρχονται; Δεν ξέρουν πού έρχονται; Εμείς ακόμη δεν έχουμε πεζοδρόμια και δημοτικό φωτισμό για να λειτουργήσουμε μετά τις πλημμύρες. Ας μας πάρουν μέτρα, ας μας κάνουν και τον τάφο μας, να τελειώνουμε», έλεγε επαγγελματίας στη Μηλίνα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες