ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ώρα… ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα ενόψει εκλογών – Ποιοι στηρίζουν ποιους υποψηφίους για την προεδρία

Αύριο Κυριακή στο ΣΕΦ στις 12 το μεσημέρι, ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος στο ΠΑΣΟΚ, καθώς όλοι οι υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο θα μιλήσουν για πρώτη φορά μπροστά στην Κεντρική Επιτροπή, παρουσιάζοντας εαυτούς, αφήγημα και διακύβευμα.

Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις διαδέχονται η μία μετά την άλλη, με τις εταιρείες να προσπαθούν να αποτυπώσουν την εικόνα που διαμορφώνεται περίπου τρεις βδομάδες πριν την πρώτη κάλπη. Μία εικόνα που δείχνει ότι η κούρσα θα είναι για δύο, τον Χάρη Δούκα και τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τον πρώτο να έχει βραχεία κεφαλή, κάποιες φορές κάτω και κάποιες πάνω, από τα όρια του στατιστικού λάθους.

Στη Λάρισα τα τοπικά στελέχη που έχουν εμπλακεί ενεργά στηρίζοντας κάποιον από τους έξι υποψηφίους, εντείνουν τις προσπάθειές τους με συναντήσεις αλλά και «βροχή» τηλεφωνημάτων.

Ήδη η συντριπτική πλειοψηφία των «επιφανών» ΠΑΣΟΚων έχει τοποθετήσει τις μάρκες του στην εκλογική ρουλέτα, με πρώτα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τα οποία έβαλαν επώνυμα την υπογραφή τους για να στηρίξουν υποψηφιότητες.

Ξεκινώντας από τον απερχόμενο πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, την υποψηφιότητα του συνυπέγραψαν οι Κώστας Σάββας, Ελένη Μπουζάνα, Σταυρούλα Μπαγιώτα και Κική Παναγιωτοπούλου. Επίσης τον στηρίζουν ο πρώην υποψήφιος βουλευτής κ. Θωμάς Παπαλιάγκας, ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Βασίλης Ραούλης, ο πρώην πρόεδρος της Περιφερειακής του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Οικονόμου, ο πρώην υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Τσιλιμίγκας, το μέλος της νομαρχιακής επιτροπής κ. Χρήστος Μάρκου, η πρώην δημοτική σύμβουλος και μέλος της νομαρχιακής κ. Αγγελική Παναγιωτακοπούλου, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Λάρισας κ.κ. Γαμβρούλας και Λώλος, ο πρώην δήμαρχος κ. Κώστας Κολλάτος κ.α.

Την υποψηφιότητα του κ. Χάρη Δούκα συνυπέγραψαν οι Βαγγέλης Γιαννούλας, Γιώργος Βαλάρης και Μιχάλης Τολίκας από την Κεντρική Επιτροπή, ενώ στηρίζουν επίσης ο γεωτεχνικός κ. Χρήστος Παναγούλης, το παλιό στέλεχος Κώστας Λαρίσης, ο γραμματέας της νομαρχιακής Γιάννης Μαλάκος, το μέλος νομαρχιακής Κυριάκος Κουρούτσαλης, ο πρώην βουλευτής και πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος, ο γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης Άγις Μπουμαρσόπουλος, η αναπληρώτρια γραμματέας της Νομαρχιακής Ειρήνη Μπεκιάρη, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, το παλιό αυτοδιοικητικό στέλεχος Γιώργος Πασχούδης, ο μηχανικός Δημήτρης Καφφές κ.α.

Τον Παύλο Γερουλάνο στηρίζει ανοιχτά ο υποψήφιος βουλευτής Σωτήρης Βούλγαρης, το πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Στέλιος Τσιάκαλος, αλλά και ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας.

Στο πλευρό της Άννας Διαμαντοπούλου τέλος, βρίσκονται ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Άκης Νασιώκας, ο πρώην συνδικαλιστής του ΟΣΕ Νίκος Αποστολίδης, ο με θητεία στη Δημοτική Οργάνωση Λάρισας του Κινήματος Σωκράτης Μποτζόρλος κ.α.

Σιγή ασυρμάτου τηρεί επισήμως τέλος, η βουλευτής Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία δημοσίως δεν έχει τοποθετηθεί για το ποιόν θα στηρίξει. Ωστόσο, έμπειρα στελέχη στον χώρο, εκτιμούν ότι η Λαρισαία δικηγόρος, διακριτικά μεν, ουσιαστικά δε, προωθεί την υποψηφιότητα του κ. Χάρη Δούκα.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος γύρος των εκλογών έχει οριστεί για τις 6 Οκτωβρίου και ο δεύτερος για τις 13 του ίδιου μήνα.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες