ΛΑΡΙΣΑ

Επιμόρφωση Καθηγητών 1ου Πειραματικού Λυκείου Λάρισας με θέμα: “Μάθε το Μέλλον” & “Αγορά Εργασίας”

Το 1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας διοργάνωσε καινοτόμο ενδοσχολική επιμόρφωση που πραγματοποιήθηκε στις 5 και 9 Σεπτεμβρίου 2024, με στόχο την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και την προετοιμασία των μαθητών για το μέλλον τους. Η επιμόρφωση αυτή, η οποία αποτελεί μέρος του έργου EARS (Educational Agreement as a Response to School-dropout), παρείχε στους εκπαιδευτικούς τα απαραίτητα εργαλεία για να καθοδηγήσουν τους μαθητές σε μελλοντικές ευκαιρίες και να τους εξοπλίσουν με τις δεξιότητες που απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας.

Η διοργάνωση της επιμόρφωσης υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Διευθύντριας, κας Παρασκευής  Κουκότσικα, και με επιμορφώτρια την κα Κατερίνα Γκανάτσιου, καθηγήτρια Φυσικών Επιστημών του σχολείου. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις και πρακτικές, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στις τάξεις τους, με στόχο την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών πρακτικών, την αύξηση της μαθητικής συμμετοχής και τη διερεύνηση εκπαιδευτικών και επαγγελματικών προοπτικών. Οι δεξιότητες αυτές είναι απαραίτητες για το επόμενο στάδιο της ζωής των μαθητών, είτε αφορά τη συνέχιση των σπουδών τους είτε την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Το εκπαιδευτικό υλικό προέρχεται από την πλατφόρμα του έργου EARS, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Erasmus+ KA2, με τη συμμετοχή εννέα εταίρων από έξι ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ισπανία, Ρουμανία και Πολωνία). Οι τρεις κεντρικοί πυλώνες του προγράμματος είναι: 1) Μάθε το Μέλλον, 2) Αγορά Εργασίας, και 3) Συμμετοχή της Οικογένειας. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν (κατόπιν εγγραφής) στην ιστοσελίδα: https://ears.erasmus.site/. Η επιμόρφωση είχε ως στόχο την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της ανταλλαγής ιδεών μεταξύ των εκπαιδευτικών, με έμφαση στην προετοιμασία και ενδυνάμωση των μαθητών για το μέλλον τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες