ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Η απομόνωση των Φαρσάλων υπονομεύει και το μέλλον του χαλβά» (φωτο)

Στην 17η γιορτή Χαλβά του Δήμου Φαρσάλων, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία στην ομιλία της, τόνισε τα εξής:

«Μεγάλη είναι η αξία των καθιερωμένων τριήμερων εκδηλώσεων, για την ανάδειξη του φημισμένου χαλβά Φαρσάλων, αφού μας φέρνουν κοντά, μας θυμίζουν την αξία της συνύπαρξης, της από κοινού δράσης, όπως και την αξία όλων όσων συνιστούν τον πολιτισμό μας -αυτόν που ενισχύεται και καθιερώνεται περαιτέρω στη συνείδησή μας, μέσω των γευστικών, αλλά και των μουσικών συναντήσεων μας.
Ξανα-γευτήκαμε, βέβαια εκτός από τα υπόλοιπα προϊόντα των άλλων παραγωγών, και τον περίφημο χαλβά Φαρσάλων, το τοπικό προϊόν που κατόρθωσε να έχει ένα ισχυρό brand name και μια αναγνωρισιμότητα ανά την Ελλάδα, που λίγα προϊόντα τέτοιου τύπου διαθέτουν.

Και επειδή η περαιτέρω εξωστρέφεια για τον Χαλβά Φαρσάλων δεν μπορεί να αποτελεί μόνο μια ευχή, αλλά αντιθέτως απαιτεί ειδικές πολιτικές πρωτοβουλίες, τα εύσημα καταρχήν αξίζει η νέα Περιφερειακή Αρχή της Θεσσαλίας, που με τις συντονισμένες προσπάθειές της οδεύει να εντάξει το συγκεκριμένο προϊόν στην περίοπτη ομάδα των προϊόντων ΠΟΠ, έχοντας ολοκληρώσει τον φάκελο πιστοποίησής του και τηρώντας έτσι τις υποσχέσεις της απέναντι στους παραγωγούς και την δημοτική αρχή.

Πλέον, το τοπικό αυτό προϊόν μεγάλης διατροφικής αξίας και ‘’με τη βούλα’’ αφού θα διαθέτει ονομαστική προέλευση, μπορεί να ανοίξει ακόμη μεγαλύτερους δρόμους για την περαιτέρω καθιέρωσή του τόσο στην εγχώρια, όσο και στις διεθνείς αγορές, προσδίδοντας υπεραξίες στην τοπική κοινωνία και τους παραγωγούς μας.

Μόνο με τέτοιες δράσεις και συνέργειες μπορεί ο πολύπαθος Τόπος μας και οι παραγωγοί του να ‘’κρατηθούν όρθιοι’’, εν μέσω απανωτών κρίσεων που προκαλούνται από την Κλιματική Αλλαγή ή των οικονομικών κρίσεων που οφείλονται στην απραξία και την έλλειψη αντιπροτάσεων, όπως και οραματικού σχεδίου από την πλευρά του κεντρικού κράτους.

Παρόλα αυτά, απαιτούνται ολοκληρωμένες πολιτικές για την έξοδο από την απομόνωση της επαρχίας Φαρσάλων. Η περιοχή έχει υποστεί απανωτά πλήγματα από την κλιματική κρίση και οι άνθρωποί της βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση, από ποτέ. Δεν αρκούν ημίμετρα, εξαγγελίες έργων που είχαν εξαγγελθεί ξανά το 2020, δεν αρκούν ευχολόγια, ούτε απατηλές επικοινωνιακές πιρουέτες … Ο δρόμος Λάρισας Φαρσάλων δεν έχει γίνει, οι παραγωγοί της περιοχής δεν έχουν ενισχυθεί, οι επιχειρήσεις της περιοχής βρίσκονται σε δεινή κατάσταση. Αυτή η απομόνωση των Φαρσάλων, μοιραία υπονομεύει και το μέλλον του μοναδικού χαλβά Φαρσάλων.

Είναι η ώρα των πρωτοβουλιών και της δράσης, που δεν μπορεί να πραγματοποιηθούν παρά μόνο με μία μεγάλη αλλαγή στην κυβέρνηση, στην αντίληψη για το κράτος και την Περιφερειακή ανάπτυξη
Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους και σε όλες όσοι συνέδραμαν στο σημερινό άρτιο αποτέλεσμα των εκδηλώσεων».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες