ΛΑΡΙΣΑ

Ο Χρήστος Κέλλας στη 17η Γιορτή Χαλβά Φαρσάλων: Αρωγοί στην προσπάθεια πιστοποίησης και ανάδειξης του χαλβά Φαρσάλων (φωτο)

Ο Χρήστος Κέλλας στη 17η Γιορτή Χαλβά Φαρσάλων: Αρωγοί στην προσπάθεια πιστοποίησης και ανάδειξης του χαλβά Φαρσάλων

«Θα σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια των αρμοδίων φορέων να πιστοποιηθεί ο χαλβάς Φαρσάλων, γεγονός που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος μας, θα το προστατεύσει από απομιμήσεις και θα του δώσει προστιθέμενη αξία στις διεθνείς αγορές».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, χαιρετίζοντας τη 17η γιορτή χαλβά, προσθέτοντας ότι «έτσι, ο χαλβάς Φαρσάλων θα μπορέσει να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει όχι μόνο στην ελληνική αγορά, αλλά και στο εξωτερικό, προβάλλοντας τα Φάρσαλα ως κέντρο παραγωγής ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας και γευστικής αξίας».

Ο Χρήστος Κέλλας αφού συνεχάρη τους συντελεστές της γιορτής, τη Δημοτική Αρχή, τον Σύλλογο Χαλβαδοποιών – Ζαχαροπλαστών, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Λάρισας, που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια εκδήλωση που από το 2005 έχει εξελιχθεί σε ένα σημείο αναφοράς για τα Φάρσαλα, επεσήμανε: «Είναι στο χέρι μας να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τη Γιορτή Χαλβά και να την “ταξιδέψουμε” και εκτός Φαρσάλων, στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, για να προβάλουμε τον χαλβά μας και τις παραδόσεις που τον συνοδεύουν. Έτσι, ο φαρσαλινός χαλβάς θα μπορέσει να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη φήμη και να συνεισφέρει ακόμα πιο δυναμικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας».

Αναφορικά, δε, με τη σημασία του χαλβά για την τοπική οικονομία και κοινωνία των Φαρσάλων, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στη διάρκεια του χαιρετισμού του, υπογράμμισε: «Πρόκειται για ένα γλύκισμα που έχει ταυτιστεί με τα Φάρσαλα, τόσο στη συνείδηση των Ελλήνων, όσο και στην παράδοση του τόπου μας. Ο χαλβάς Φαρσάλων αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και λειτουργώντας ως γέφυρα που μας ενώνει με την παράδοση και την κοινωνική ζωή».

Κλείνοντας, ο Χρήστος Κέλλας αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, αλλά και τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα την περιοχή των Φαρσάλων, λέγοντας: «Η κυβέρνηση βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό διαρκώς στο πλευρό των αγροτών λαμβάνοντας σημαντικά μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, όπως η μονιμοποίηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, την οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Παράλληλα, προχωρούμε σε μεγάλης σημασίας έργα για την πληγωμένη από τις πλημμύρες Θεσσαλία, πολλά από τα οποία αφορούν στην περιοχή των Φαρσάλων, όπως το το φράγμα του Ενιπέα στη Σκοπιά Φαρσάλων και το αρδευτικό δίκτυο Υπέρειας– Ορφανών. Έχουμε στόχο, όχι μόνο την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και τη δημιουργία νέων προοπτικών για τους πολίτες των Φαρσάλων και ολόκληρου του Νομού Λάρισας. Θα επουλώσουμε τις πληγές και θα προχωρήσουμε σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες