ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Χαλάει ο καιρός αυτή τη βδομάδα, απρόβλεπτος μετά την Τετάρτη – Η εκτίμηση του Φ. Χατζηγρίβα

Άστατος θα είναι ο καιρός τη βδομάδα που ξεκινά, με τις εκτιμήσεις μάλιστα να είναι ιδιαίτερα ρευστές μετά την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Λαρισαίο προγνώστη, Φάνη Χατζηγρίβα.

Αναλυτικά η εκτίμησή του: «Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την ερχόμενη Τρίτη με τοπικές βροχές μπόρες ή καταιγίδες.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να επεκταθούμε πέρα της Τετάρτης, με λεπτομέρειες, γιατί δεν υπάρχει σταθερότητα, στα προγνωστικά μοντέλα εξ αιτίας μη ξεκάθαρης θέσης της ψυχρής λίμνης στην κεντρική Ευρώπη. (αλλάζει θέση συνεχώς)

Έτσι λοιπόν από νωρίς σχετικά οι  νεφώσεις την Τρίτη θα αυξηθούν αρχικά σε τμήματα της Χαλκιδικής, Ανατολικής Θεσσαλίας, Σποράδων, βόρειας κυρίως Ευβοίας και νησιωτικων του Ιονίου με τοπικές βροχές ή μπόρες .

Γρήγορα οι βροχές θα επεκταθούν σε τμήματα της Δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, υπόλοιπης Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής και πολύ τοπικά βορείας Στερεάς και οριακά σε βόρειο δυτική Πελοπόννησο .

Σε τοπικό επίπεδο κυρίως στο Ιόνιο τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα τίποτα το ιδιαίτερο πέρα από αύξηση των νεφών το απόγευμα κυρίως.

Την Τετάρτη στις ίδιες περιοχές, και επιπλέον σε τμήματα της Στερεάς, Αττικής και τμημάτων της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές, μπόρες ή καταιγίδες, οι οποίες στο Ιόνιο, παράκτια Πιερίας, Λαρίσης και Μαγνησία τοπικά θα είναι έντονες.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ τα πράματα από την Πέμπτη και μετά καθώς τα σενάρια είναι αρκετά και δυστυχώς δεν μπορούμε να δώσουμε περιοχές.

Το μόνο σίγουρο είναι όμως, ότι ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί σε ολόκληρη τη διάρκεια της νέας εβδομάδας, με πιθανότητα και για κάποια έντονα φαινόμενα, αλλά ΟΧΙ ΑΚΡΑΙΑ..

Μέχρι την Πέμπτη δεν φαίνεται να επηρεάζονται τμήματα της Θράκης, Έβρου, νησιωτικών του ανατολικού, κεντρικού και νοτίου Αιγαίου, μαζί με την Κρήτη, πέρα από ίσως, κάποια πολύ λίγα τοπικά φαινόμενα σε Θράκη (ορεινά κυρίως)

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε λίγο χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Μακροπρόθεσμα φαίνονται αξιόλογες βροχές μέσα στον μήνα  και πιθανώς, μέχρι το τέλος του, καθώς θα έχουμε και ενεργοποίηση της Σύρτης .

 Η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας των νερών στην ευρύτερη περιοχή μας εξ αιτίας, της ομαλής μετάβασης και η ΜΗ πιθανότητα εμφάνισης μέχρι το τέλος του μήνα, και πιθανώς αρχές Οκτώβρη ιδιαίτερα ψυχρών αυλώνων, θα συμβάλει στο να μην έχουμε βίαια φαινόμενα στην πορεία, και μη κίνδυνο να δούμε έναν νέο Ντάνιελ… Αυτό λέει η λογική εξέλιξη, αλλά δυστυχώς υπάρχει και το παράλογο. ….

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες