ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Διαμαντοπούλου από Λάρισα: «Να μην αναδείξουμε απλώς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά τον αυριανό πρωθυπουργό της χώρας» (φωτό – βίντεο)

Για την ανάγκη να αναδειχθεί όχι απλώς ο επόμενος επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αλλά ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, έκανε λόγο η πρώην ευρωπαία επίτροπος απασχόλησης και κοινωνικών δικαιωμάτων και υποψήφια πλέον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Λάρισα σήμερα, το απόγευμα της Δευτέρας, από την αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου, ως μέρος ενός «διαλόγου» του κόμματος με τους υποψηφίους για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 6 Οκτωβρίου.

Στην ομιλία έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, η αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Λάρισας, κ. Μαρία Γαλλιού, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Θωμάς Ρετσιάνης, και ο Λαρισαίος δικηγόρος και πολιτευτής, κ. Θωμάς Παπαλιάγκας.

«Σήμερα στη Λάρισα καλωσορίζουμε την Άννα Διαμαντοπούλου κι ο διάλογος συνεχίζεται και η επαφή με τους υποψηφίους προέδρους του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται», ανέφερε η κ. Λιακούλη. «Είναι τιμή για την πόλη μας ότι έρχονται όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι. Εμείς θα είμαστε εδώ να τους ακούσουμε, να απολαύσουμε την “πεμπτουσία” των θέσεών τους. Αυτό κάνει καλό στη βάση μας και βεβαίως, οδεύοντας προς τις εκλογές, κάνουμε την επιλογή, δίνουμε ξανά δύναμη στο ΠΑΣΟΚ από τα κάτω προς τα πάνω. Γινόμαστε ξανά κίνημα».

«Κατεβαίνω σε αυτή τη διαδικασία καταθέτοντας μια μακρά πολιτική διαδρομή, έχοντας περάσει από σημαντικές θέσεις, πιστεύοντας ότι μπορώ να προσφέρω σημαντικά και στην παράταξη και τη χώρα μου», ανέφερε σε δηλώσεις της πριν την ομιλία της η κ. Διαμαντοπούλου. «Αυτή η διαδικασία είναι σημαντική για τη χώρα, γιατί έχει την ανάγκη ενός άλλου πόλου. Η δημοκρατία μας είναι κουτσή με ένα κόμμα και αλλά μικρά κόμματα. Πιστεύουμε σε αυτή τη διαδικασία θα έρθουν 400 χιλιάδες άνθρωποι. Αυτός είναι ο στόχος μας, να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να γίνει ένα μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης και στις εκλογές ένα κυβερνών κόμμα».

Η ίδια δήλωσε ικανοποιημένη από το κλίμα αλληλεγγύης της όλης διαδικασίας, ενώ, όπως ανέφερε, το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς το να γίνει ένα οργανωμένο κόμμα – εγγύηση για την ενότητα της επόμενη ημέρας.

Στην ομιλία της έπειτα η υποψήφια πρόεδρος έκανε αναφορά στις πολλές γνωριμίες τις οποίες διαθέτει στην πόλη της Λάρισας, λόγω των πολλών ανά διαστήματα ιδιοτήτων της, ενώ μίλησε για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ ως μια διαδικασία για την οποία θα έπρεπε να είμαστε υπερήφανοι, καθώς διεξάγεται σε σωστό κλίμα και με σοβαρότητα και πως διαφαίνεται η διαφορά του από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ ως ένα κόμμα με ρίζες, ιδέες και ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν ανιδιοτελώς.

«Σ’ αυτή την ιστορικά μεγάλη πορεία προς τις εκλογές να μην αναδείξουμε απλά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά τον αυριανό πρωθυπουργό της χώρας. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε γιατί μόνο όταν ένα κόμμα μπορεί να διεκδικήσει ψήφο λαού, ώστε να γίνει κυβέρνηση, μπορεί να αλλάξει τα πράγματα», δήλωσε.

Η υποψήφια πρόεδρος αναφέρθηκε έπειτα στις ευρωεκλογές ως μια περίοδο αποδόμησης του κυρίαρχου συστήματος, ενώ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στο κέντρο ενδιαφέροντος του κόσμου. «Είναι σημαντικό να δούμε πως μπορούμε να ξαναδώσουμε ελπίδα στον ελληνικό λαό».

Δείτε φωτογραφίες:

Ζωή Μπουρουτζή – Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες