ΛΑΡΙΣΑ

Μαμάκος για Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας: «Περπάτημα, ποδήλατο και δημόσια συγκοινωνία θα πρέπει να είναι οι βασικές επιλογές στην πόλη» (φωτό – βίντεο)

«Οι πόλεις ανήκουν στους πολίτες κι όχι στις κάθε είδους μηχανές. Ο αέρας τους θα πρέπει να είναι καθαρός από καυσαέρια και οι γειτονιές απελευθερωμένες από αυτοκίνητα» ανέφερε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος κατά τη σημερινή επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Αλκαζάρ, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024.

«Έχουμε προτείνει μια πιο δημοκρατική διαίρεση του αστικού χώρου, που μέσα από μια αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας θα οδηγήσει σε μια διαφορετική στάση ζωής, που θα κάνει τη ζωή των επισκεπτών, των κατοίκων των εργαζομένων στην πόλη καλύτερη και πιο αξιοβίωτη.

Η φετινή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει στο επίκεντρό της τον κοινόχρηστο δημόσιο χώρο. Κι εκεί στοχεύουν οι δράσεις, οι οποίες έχουμε σχεδιάσει. Περπάτημα, ποδήλατο, δημόσια συγκοινωνία θα πρέπει να είναι οι βασικές επιλογές όσων εργάζονται, διαμένουν και επισκέπτονται την πόλη μας» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τη σημερινή δράση που έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας στο πάρκο, έκανε λόγο για το καλύτερο έναυσμα λόγω της συμμετοχής μικρών πολιτών.

Τη δράση διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστικής Κινητοποίησης της Αντιδημαρχίας Δημοτικής Αστυνομίας και Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων.

Δείτε βίντεο: 

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες