ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο 17χρονος γιος του Νεμάνια Βίντιτς υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο

Ο Λούκα, όπως και ο πατέρας του, έχει φιλοδοξίες να μεγαλουργήσει στον κόσμο του ποδοσφαίρου, και η μετακίνηση στη σερβική ομάδα της πρώτης κατηγορίας Ζελέζνιτσαρ Πάντσεβο σηματοδοτεί την αρχή του ταξιδιού του.

Ενώ ο πατέρας ήταν ένας παγκόσμιας κλάσης κεντρικός αμυντικός, ο Λούκα έχει επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο, προτιμώντας να παίζει σε ρόλο ανασταλτικού μέσου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FK Železničar Pančevo (@fk_zeleznicar_pancevo)

Πριν μετακομίσει στη Ζελέζνιτσαρ, ο Λούκα ήταν μέλος της ακαδημίας του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου, του ίδιου συλλόγου όπου ο πατέρας του έγινε διάσημος. Το πιο πρόσφατο πέρασμά του ήταν από τη σερβική ομάδα της πρώτης κατηγορίας Βόζντοβατς, αλλά τώρα θέλει να πάει την καριέρα του στο επόμενο επίπεδο.

Ο πατέρας του Λούκα, Νεμάνια Βίντιτς, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθιερώνοντας τον εαυτό του ως έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία του συλλόγου. Ο Σέρβος άσος πέρασε οκτώ χρόνια στο “Oλντ Τράφορντ”, κατά τη διάρκεια των οποίων έπαιξε υπό τον θρυλικό Σερ Άλεξ Φέργιουσον.

Ο Βίντιτς κατέκτησε πέντε τίτλους στην Premier League και αναδείχθηκε δύο φορές παίκτης της σεζόν στην Premier League, πράγμα σπάνιο για αμυντικό. Το πιο αξιοσημείωτο επίτευγμά του ήρθε το 2008, όταν σήκωσε το τρόπαιο του UEFA Champions League μετά τη δραματική νίκη της Γιουνάιτεντ στον τελικό επί της Τσέλσι στη Μόσχα. Η συνεργασία του Βίντιτς με τον Ρίο Φέρντιναντ στα μετόπισθεν έγινε η ραχοκοκαλιά της άμυνας της Γιουνάιτεντ σε μια χρυσή εποχή για τον σύλλογο.

Ο Βίντιτς εντάσσεται στη Ζελέζνιτσαρ σε μια συναρπαστική στιγμή στην ιστορία του συλλόγου. Κατά την τελευταία δεκαετία, η ομάδα γνώρισε μια απίστευτη άνοδο στις τάξεις του σερβικού ποδοσφαίρου. Ξεκινώντας από την τέταρτη κατηγορία, ο σύλλογος πέτυχε τρεις ανόδους, φτάνοντας στη σερβική Super Liga, την κορυφαία κατηγορία της χώρας.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πέμπτη θέση του πίνακα μετά από επτά αγώνες και απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την κορυφή, δείχνοντας ότι είναι ανταγωνιστική σε αυτό το επίπεδο. Με παράδειγμα την ιστορική καριέρα του πατέρα του, ο Λούκα Βίντιτς έχει πολλές πηγές έμπνευσης για να αντλήσει καθώς ξεκινάει το δικό του ταξίδι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.//Λ.



Πηγή: ertsports.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις