ΛΑΡΙΣΑ

Με την ευλογία του Θεού η έναρξη για το νέο δικαστικό έτος στη Λάρισα – Πλήθος του νομικού κόσμου στον αγιασμό  (φωτο – βίντεο)

Τσάτσαρος για τις προκλήσεις του δικαστικού κλάδου: «Να ανταποκριθούμε σε νέα δεδομένα»

Με πλήθος δικηγόρων και δικαστικών να παραβρίσκονται στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας σήμερα το πρωί της Τρίτης, τελέστηκε ο αγιασμός που σήμανε την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.

Η τελετή έγινε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ενώ το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος και η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας, κ. Μαρία Γαλλιού.

O πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Τρύφων Τσάτσαρος σε δηλώσεις του ευχήθηκε καλό δικαστικό έτος σε όλους τους συναδέλφους, ενώ δήλωσε πως «πέρυσι τέτοια μέρα κάναμε λόγο για την υπομονή που θα πρέπει να επιδείξουμε όλοι μας για να αντιμετωπίσουμε τις δυσχέρειες που οφείλονταν σε ένα Δικαστικό Μεγαρο που αναβαθμιζόταν ενεργειακά και είχε μια μορφή εργοταξίου. Καταφέραμε και αντιμετωπίσαμε αυτές τις δυσλειτουργίες».

Ο ίδιος έπειτα έκανε λόγο για μια νέα πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος, για την οποία ζήτησε την υπομονή όλων, «τη μετάβαση σε ένα νέο σύστημα, την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας και την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη, που σημαίνει ότι θα πρέπει να ανταποκριθούμε σε νέα δεδομένα», όπως εξήγησε.

«Δυστυχώς δεν υπήρξε ο απαραίτητος χρόνος, δεν υπήρξαν από το υπουργείο οι απαραίτητες προβλέψεις, το θέμα ήταν να γίνει ομαλά. Θα αντιμετωπίσουμε δυστυχώς προβλήματα, για αυτό άλλωστε απείχαμε χθες, για να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία και την αγανάκτησή μας για το ότι δεν υπήρξε η απαραίτητη πρόνοια να γίνει αυτό με τον πλέον ομαλό τρόπο. Πιστεύω ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε», τόνισε, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας.

«Πάντα ο Σεπτέμβριος, επειδή έχει τόσες πολλές αρχές, μας κάνει να αναλογιζόμαστε ότι παίρνουμε ακόμα μια ευκαιρία από τον Θεό», δήλωσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. «Ερχόμαστε σήμερα εδώ για να δείξουμε τη συμπαράστασή μας στον δικαστικό κόσμο, που ας πούμε έχει επιφορτιστεί σε πολλά. Είναι γεγονός ότι η δίκη για τον Ιανό, η ανάκριση για τα Τέμπη, η προανάκριση για τις πλημμύρες έχουν δημιουργήσει έντονο “κυκλοφοριακό πρόβλημα” στο Δικαστικό Μέγαρο, το οποίο επειδή ακριβώς επισκευάζεται, έχει θέματα χωροταξίας. Ξέρουμε όμως ότι κάποια πράγματα είναι προσωρινά και θα λυθούν».

Ο Μητροπολίτης τόνισε επίσης την ανάγκη να υπάρχει αληθινή δικαιοσύνη, ως θεσμός τον οποίο θα εμπιστεύεται ο κόσμος. «Στα πενηντάχρονα της Μεταπολίτευσης, αν τολμούμε να αμφισβητούμε τη δικαιοσύνη, δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία», υπογράμμισε, ευχόμενος δύναμη και κουράγιο στους δικαστικούς της πόλης.

 

«Είμαι σίγουρη ότι θα πάμε καλά, γιατί πάντα η Λάρισα και οι δικηγόροι των υπολοίπων περιφερειών ήταν ευπρεπείς και δεόντως γνώστες της νομικής επιστήμης», σχολίασε στον χαιρετισμό της η διευθύνουσα το Εφετείο Λάρισας κ. Μαρία Λιανού.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

                

Ζωή Μπουρουτζή – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: οnlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες