ΛΑΡΙΣΑ

Ο δήμος Τεμπών απαντάει στο onlarissa.gr για τα αδέσποτα επιθετικά σκυλιά στα Μεσάγκαλα

Σε απάντηση του αντιδημάρχου Τεμπών κ. Αθανάσιο Καραναστάση σε δημοσίευμα του onlarissa.gr, σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στα παράλια του Δήμου Τεμπών, αναφέρονται τα εξής:

Σχετικά με την ανάρτηση – δημοσίευση στην ιστοσελίδα σας την 15/09/2024 σας εκθέτουμε τα παρακάτω.

Επανειλημμένως, από την αρχή του έτους, έχει μεταβεί στην παραλία του Δήμου Τεμπών, το συνεργείο περισυλλογής του Δήμου μας και έχει περισυλλέξει 17 αδέσποτα ζώα, τα οποία μετέφερε στον συνεργαζόμενο κτηνίατρο του δήμου και αφού έγινε η περίθαλψή τους, στειρώθηκαν, τοποθετήθηκαν τσιπ και όσα ήταν ήρεμα επανήλθαν στο φυσικό τους χώρο και επίσης διασπάστηκαν οι αγέλες, όπως ακριβώς προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλα σκυλιά στην περιοχή τα οποία είναι δεσποζόμενα αλλά οι ιδιοκτήτες τους τα αφήνουν να κυκλοφορούν ελεύθερα αδιαφορώντας για τους περιοίκους.

Το πρόβλημα με τα επιθετικά ζώα, ξεκινά από την κακοποιητική συμπεριφορά μερίδας των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι αδιαφορούν για τα συμπαθή τετράποδα και όχι από την αδιαφορία του Δήμου μας,  που την καλοκαιρινή περίοδο, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα μεταβαίνει στην περιοχή για να  αντιμετωπίσει την κατάσταση, ενώ τους χειμερινούς μήνες μεταβαίνει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Εξάλλου, στην περιοχή δρουν εθελοντές οι οποίοι βοηθούν στην σίτιση των αδέσποτων, με έξοδα του δήμου και μας μεταφέρουν τα προβλήματα που ανακύπτουν στην περιοχή και άμεσα επεμβαίνουμε».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες