ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πεθαίνουν οι “ζωντανές” περιοχές στη Λάρισα – Βρίσκεται στον “πάτο” της λίστας

Τα δέντρα στις αστικές περιοχές μπορούν να έχουν πολλαπλά οφέλη. Συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας, βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα, μειώνουν τον κίνδυνο πληµµυρών και αποτελούν μέρη αναψυχής, χαλάρωσης και κοινωνικής συναναστροφής.

Η Λάρισα βρίσκεται στον πάτο της λίστας που παρουσιάζεται από τα επίσημα στοιχεία. Είναι τελευταία, 9η, σε ποσοστό δενδροκάλυψης σε ζώνες μετακίνησης και επίσης ουραγός στις αστικές λειτουργικές περιοχές, ενώ προτελευταία είναι στο συνολικό ποσοστό, με τον Βόλο να κατέχει την τελευταία θέση.

Οπότε η Λάρισα μαζί με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη συγκαταλέγεται στις  πόλεις με τα χαμηλότερα ποσοστά δενδροκάλυψης .

Οι συνολικές πράσινες υποδομές στην Αθήνα καλύπτουν μόλις το 17% της συνολικής της έκτασης, γεγονός που την κατατάσσει τελευταία στη σχετική λίστα μαζί με τη Βαλέτα. Το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο κατα 24 μονάδες σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (41%). Οι μεγαλύτερες εκτάσεις πρασίνου εντοπίζονται στο Όσλο (77%) και στο Ζάγκρεμπ (74%).

Τα ποσοστά της δενδροκάλυψης στην Καλαμάτα είναι τα υψηλότερα μεταξύ των μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας. Στη γενική δενδροκάλυψη αστικής περιοχής, η Καλαμάτα έχει ποσοστό κάλυψης 54.45%, στη ζώνη μετακίνησης το ποσοστό κάλυψης είναι 67% ενώ το ποσοστό δενδροκάλυψης σε λειτουργικές αστικές περιοχές είναι ίσο με 66%.

Οι πίνακες: 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες