ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σύγκρουση σκαφών στο Τρίκερι – Συνελήφθη κυβερνήτης σκάφους από το Ισραήλ

Ενημέρωση για σύγκρουση δύο σκαφών στη θαλάσσια περιοχή του όρμου «Καναπίτσα», δέχτηκε χθες τις μεσημβρινές ώρες η Λιμενική Αρχή της Αγίας Κυριακής Τρικέρων.

Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι ένα θαλαμηγό σκάφος σημαίας Αυστρίας με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης, συγκρούστηκε με ένα επαγγελματικό τουριστικό σκάφος με πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών και στα δύο σκάφη.

Το Θαλαμηγό σκάφος κατέπλευσε στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Κυριακής Τρικέρων με τη συνδρομή του Ε/Π – Τ/Ρ “UTOPIA” Ν. Βόλου 819, ενώ το επαγγελματικό τουριστικό σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα με συνοδεία των ΠΛΣ στο ίδιο αλιευτικό καταφύγιο.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Αγίας Κυριακής Τρικέρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο 77χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης (υπήκοος Ισραήλ) του επαγγελματικού τουριστικού για παράβαση του άρθρου 225 του Κ.Δ.Ν.Δ. (Παράβαση κανονισμού προς αποφυγή συγκρούσεων).

Επιπρόσθετα, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο σκαφών μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες