Ανδρέας ΓιουρμετάκηςΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τη μέρα που ψήφισαν, αυτοί που «ξέρουν να ψηφίζουν»…

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Γιουρμετάκης

ΚΑΤΑ το αφήγημα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ όσοι δεν ψήφισαν το κόμμα τους το 2019 και το 2023 «δεν ήξεραν να ψηφίζουν»: με κάθε αφορμή στα social media (προνομιακό πεδίο έκφρασης του συριζαϊκού λόγου), διαβάζαμε: «τι ψηφίσατε ρε μ@@@@ες»!…

ΔΕΝ ήταν αποκλειστικότητα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια, η απαξιωτική συμπεριφορά προς όσους δεν τον ψήφισαν. Οι φανατικοί ψηφοφόροι κάθε κόμματος αντιδρούν συνήθως κατ’  αυτόν τον τρόπο: θεωρούν όσους δεν ψήφισαν το κόμμα τους ηλίθιους, άσχετους, βλάκες ή μ@@@@ες…Μόνον οι φανατικοί. Οι μη φανατικοί τους θεωρούν απλώς «αντιπάλους», ή «εχθρούς»…

ΕΡΧΕΤΑΙ ωστόσο, μια στιγμή που  οι κρίνοντες κρίνονται! Κι αυτή η στιγμή είναι οι εσωκομματικές εκλογές. Οι άνθρωποι λοιπόν, που το 2019 και το 2023 απέδιδαν στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. ότι «δεν ξέρουν να ψηφίζουν», αποφάσισαν το 2023 να ψηφίσουν για να εκλέξουν τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα…Μαζεύτηκαν λοιπόν, ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ και έβγαλαν τον …Κασσελάκη!

ΔΕΝ χρειάστηκε να περάσει χρόνος και κατάλαβαν το λάθος τους, γιατί προφανώς κάνουν λάθη κι αυτοί που ξέρουν να ψηφίζουν. Ως εδώ καλά. Έλα όμως, που εδώ και μερικές ημέρες «τρέμουν» στο ενδεχόμενο να διορθώσουν το λάθος του 2023 με δεύτερο λάθος!

ΓΙΑΤΙ, στις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας έως τώρα και αφορούν τον νέο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος, ο Κασσελάκης προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του  ΣΥΡΙΖΑ για την ηγεσία. Στην τελευταία μέτρηση της ALCO μάλιστα, καταγράφει 31% έναντι 15% του Αλέξη Τσίπρα! Επιπλέον, όλοι οι υπόλοιποι κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά. Κι από αυτούς ξεχωρίζουν ο Σωκράτης Φάμελος (9%) και ο Παύλος Πολάκης (6%). Ο Νίκος Παππάς (7%) δήλωσε ότι δεν προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία, ενώ το ίδιο ξαφνικά χθες και ο Τεμπονέρας. Αυτός, όχι γιατί μετά βίας καταγράφεται στο 1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί, λέει δεν ενδιαφέρεται για καρέκλες και αξιώματα (οι ευαίσθητοι μη δακρύσετε…)!Στο 1% καταγράφεται η Ρένα Δούρου και στο 4% η Όλγα Γεροβασίλη.

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ λοιπόν, κανείς, γιατί έως τώρα δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Κασσελάκη από την περίφημη «ομάδα Τσίπρα». Γιατί, αν αποφασίσει να διεκδικήσει και πάλι την αρχηγία ο «έκπτωτος» πρόεδρος, η οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα θα έχει το χαρακτήρα «θυσίας»…Αυτός που θα σταθεί απέναντι του θα αυτοκτονήσει.

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ επίσης, ακόμη και ο αμύητος στα συριζαϊκά, γιατί θέλουν να διαγράψουν τον Κασσελάκη από το κόμμα, η Νοτοπούλου κι η  Γεροβασίλη. Γιατί, φοβούνται ότι «αυτοί που ξέρουν να ψηφίζουν» θα επαναλάβουν το «λάθος» της προηγούμενης φοράς. Εκτός κι αν το διορθώσουν ψηφίζοντας Πολάκη! Καθότι, εκ των υπολοίπων υποψηφίων ή φερόμενων ως πιθανώς ενδιαφερομένων, μόνον αυτός κινείται αποφασιστικά και δηλώνει ότι επείγεται το κόμμα να περάσει στην «επόμενη μέρα».

ΟΤΑΝ εν πάση περιπτώσει, διαμορφωθεί το παζλ των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρωθεί η εσωκομματική εκλογική διαδικασία, θα δούμε ανάγλυφη την εικόνα του ποιοι είναι σήμερα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και τι ακριβώς θερίζει το κόμμα που έσπειρε την τοξικότητα. Και ίσως, ένα «δεύτερο λάθος» τους υποχρεώσει να καταλάβουν ότι η επιλογή της ψήφου δεν μπορεί να είναι «σωστή» ή «λάθος», αλλά μια καθαρά υποκειμενική υπόθεση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες