ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος: Πρώτα ο γιος προσπάθησε να χτυπήσει τον πατέρα με μαχαίρι και μετά πήρε το ψαροντούφεκο

Σε σοκ εξακολουθεί να βρίσκεται η τοπική κοινωνία του Βόλου από την άγρια επίθεση με ψαροντούφεκο που δέχθηκε ένας 70χρονος άνδρας από τον ίδιο του τον γιο ο οποίος αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί.

Το θύμα δίνει μάχη προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή ενώ, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του protothema.gr, πρoτού ο 40χρονος ρίξει στον πατέρα του με ψαροντούφεκο, αρχικά προσπάθησε να τον πλήξει με μαχαίρι χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., αφορμή για τη δολοφονική επίθεση στάθηκαν οικογενειακές διαφορές χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει περισσότερα γνωστά. Με βάση δε τα στοιχεία που συνέλεξαν οι ερευνητές, ο καβγάς ξέσπασε ενώ οι δύο άνδρες βρίσκονταν μέσα στο σπίτι τους.

Τότε ο 40χρονος, για ασήμαντη αιτία, επιτέθηκε στον πατέρα του αρχικά με μαχαίρι χωρίς όμως να τον τραυματίσει. Στη συνέχεια άρπαξε ένα ψαροντούφεκο που υπήρχε μέσα στο σπίτι και του έριξε τραυματίζοντάς τον στη θωρακική́ χώρα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., του επιτέθηκε εκ νέου με άλλο ψαροντούφεκο χτυπώντας τον στο κεφάλι, με αποτέλεσμα η μεταλλική́ βέργα να διαπεράσει το κρανίο του 70χρονου από́ την αριστερή́ πλευρά́ (κροταφική́ χώρα) και να εξέλθει από τη δεξιά́. Αμέσως μετά ο δράστης τράπηκε σε φυγή́ προς άγνωστη κατεύθυνση.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους

Όλα έγιναν σε αυτό το σπίτι στις 8 το πρωί. Ο 40χρονος γιος επιτέθηκε στον πατέρα του δύο φορές. Το ένα καμάκι διαπέρασε το κρανίο του 69χρονου πατέρα του.

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που κλήθηκε στο σημείο δεν πίστευαν στα μάτια τους. Το ίδιο και οι γιατροί στο νοσοκομείο του Βόλου που μεταφέρθηκε ο 69χρονος.

Η Αντιγόνη Καραθάνου, Δ/ντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Ν. Βόλου ανέφερε: «Ήταν πρωτόγνωρη η εικόνα – ήταν σε σταθερή κατάσταση, επικοινωνούσε με το περιβάλλον – το ότι ήρθε αυτός ο άνθρωπος σε αυτή τη κατάσταση είναι πολύ σημαντικό».

Το καλάμι από το ψαροντούφεκο προεξήχε τόσο δε από το κεφάλι του, που αναγκαστικά, οι γιατροί, για να μπορέσουν να τον υποβάλλουν στις απαραίτητες εξετάσεις, έπρεπε να ζητήσουν τη συμβολή των πυροσβεστών.

«Ήρθε η Πυροσβεστική και έκοψε ότι προεξείχε από το καλάμι για να μπορούμε να τον εξετάσουμε», δήλωσε η Δ/ντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Ν. Βόλου.

Τελικά ο 69χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας προκειμένου να χειρουργηθεί από ομάδα νευροχειρουργών για να μπορέσουν να αφαιρέσουν το καμάκι από το κεφάλι του.

Ο δε γιος του, μέχρι στιγμής, παραμένει άφαντος, με την αστυνομία να τον αναζητά.

«Μεταφέρθηκε όρθιος για να αποφύγουμε τους κραδασμούς μέχρι το νοσοκομείο»

Ο Γιάννης Γούλας, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, μίλησε στο LIVE NEWS για τα όσα αντίκρυσαν οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ όταν έφτασαν στο σημείο.

«Εμείς κληθήκαμε στις 8.30 το πρωί από την αστυνομία Βόλου όπου μας δήλωσαν ότι έχουμε πυροβολισμό από όπλο και συγκεκριμένα ψαροντούφεκο. Όταν έφτασαν οι διασώστες στο σημείο είδαν πως υπήρχε ένα τραύμα στο δεξί ημιθωράκιο και σφηνωμένο το καμάκι στην κεφαλή του θύματος όπου είχε βγει στον αυχένα. Είχε καλά ζωτικά σημεία, είχε διαύγεια και μεταφέρθηκε όρθιος για να αποφύγουμε τους κραδασμούς μέχρι το νοσοκομείο».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες