ΛΑΡΙΣΑ

Ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Τεμπών

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί και το απόγευμα της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου οι πρώτες από τις 9 συνολικά δράσεις που έχουν προγραμματιστεί στον Δήμο Τεμπών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Η πρωινή δραστηριότητα αφορούσε τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Ραψάνης στην οποία μπορούσαν να λάβουν μέρος  γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, κάνοντας γυμναστική.

Το απόγευμα, στα Αμπελάκια τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, έπαιξαν ποδόσφαιρο και «μήλα», έκαναν σχοινάκι και ποδηλατάδα στο χώρο του 5x5. Εννοείται ότι όσοι επιθυμούσαν μπορούσαν  να συμμετέχουν, να τρέξουν ή να περπατήσουν στους  δρόμους του χωριού.

Στόχος όλων των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στα ζητήματα της αστικής βιώσιμης κινητικότητας.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας διαρκεί από τις 16 ως και τις 22 Σεπτεμβρίου και κάθε πολίτης, μικρός ή μεγάλος  μπορεί να συμμετέχει σε όποια δραστηριότητα επιθυμεί.

Σε όλες τις δράσεις της φετινής Ευρωπαϊκης Εβδομάδας Κινητικότητας στον Δήμο Τεμπών συμμετέχουν τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου και η εκπαιδευτική κοινότητα.

Με αφορμή τις δράσεις, ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης σε δήλωσή του ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες για τη συνεργασία, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε τους κατοίκους του δήμου μας μικρούς και μεγάλους, ώστε να λάβουν μέρος στις δράσεις. Σας προτρέπω να λάβετε μέρος με την οικογένειά σας, τις φίλες και τους φίλους σας. Θα σας περιμένουμε, γεμάτοι χαμόγελα και υπέροχες δράσεις. Σκοπός των δράσεων είναι η προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες