ΛΑΡΙΣΑ

Μπίζιος: «Ο κ. Γάτσας απέκλεισε από την επιπλέον μοριοδότηση του 2% Ελασσονίτες υποψηφίους»

Επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη, με την οποία ζητά την τροποποίηση της υπουργικής απόφασης, ώστε να συμπεριληφθούν στο «ευνοϊκό καθεστώς της επιπλέον μοριοδότησης του 2%» όλοι οι Ελασσονίτες υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, απέστειλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ελασσόνας και της παράταξης «ΑλλάΖουμε», Θανάσης Μπίζιους.

Αναλυτικότερα στην επιστολή του ο κ. Μπίζιος αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι στην Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την επιπλέον μοριοδότηση κατά 2% των μαθητών από τη Θεσσαλία που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και οι οποίοι βίωσαν τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» δεν συμπεριελήφθη όλο το μαθητικό δυναμικό του Δήμου Ελασσόνας.

Προφανώς, η απόφαση σας ελήφθη, με βάση σχετικές ενέργειες της δημοτικής αρχής Ελασσόνας.

Επειδή, όλα τα σχολεία του Δήμου δεν λειτουργούσαν κατά την περίοδο των καταστροφικών πλημμυρών και στο πλαίσιο της ισονομίας, ζητούμε την άρση της αδικίας που υφίστανται οι αποκλεισμένοι μαθητές υποψήφιοι.

Παρακαλώ όπως εξετάσετε την τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης και την ένταξη όλων ανεξαιρέτως των Ελασσονιτών υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις στο συγκεκριμένο καθεστώς μοριοδότησης».

O Θανάση Μπίζιος, ο ίδιος ανέφερε ότι, «καταδικάζω την απερίσκεπτη ενέργεια του δημάρχου Ελασσόνας, Νίκου Γάτσα, ο οποίος για ανεξήγητους σε εμάς λόγους, δεν κήρυξε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης την περίοδο του «Daniel» όλο το δήμο Ελασσόνας, παρά μόνο συγκεκριμένες δημοτικές ενότητες, εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν αρκετοί Ελασσονίτες υποψήφιοι από το ευνοϊκό καθεστώς της επιπλέον μοριοδότησης».

Ενώ συνεχίζει, «αποτελεί μνημείο ανικανότητας του κ. Γάτσα να μην μπορεί να επωφεληθούν από το ευεργετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης οι μαθητές ολοκλήρου του Δήμου Ελασσόνας και να περιορίζονται συγκεκριμένες Δημοτικες Ενοτητες και Δημοτικες Κοινοτητες χωρίς καμία λογική».

«Τις τελευταίες ώρες έχω γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων από οικογένειες των αδικημένων μαθητών οι οποίοι ζητούν την αποκατάσταση της αδικίας. Είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα αποδείξει για μία ακόμη φορά την υπευθυνότητα που την χαρακτηρίζει και θα διορθώσει τις αστοχίες της δημοτικής αρχής», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μπίζιος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες