ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Φθινοπωρινό το σκηνικό στον Αη Γιάννη Πηλίου: «Η μαγεία της φύσης στην καρδιά του βουνού» (φωτό)

Καθώς το καλοκαίρι δίνει τη θέση του στο φθινόπωρο, ο Αη Γιάννης Πηλίου μεταμορφώνεται σε έναν τόπο ονειρικό. Η εποχή της αλλαγής φτάνει με το χρώμα να γεμίζει την ατμόσφαιρα και η φύση να ξεδιπλώνει τα μυστικά της. Η χρυσαφένια και κόκκινη παλέτα των φύλλων, η δροσιά του αέρα και η ηρεμία που κατακλύζει την περιοχή, προσκαλούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό.

Η παράκτια περιοχή του Αη Γιάννη, που το καλοκαίρι σφύζει από ζωή με τουρίστες και παραθεριστές, παίρνει τώρα μια ήρεμη, ρομαντική διάσταση. Η αίσθηση της γαλήνης γίνεται πιο έντονη καθώς οι παραλίες αδειάζουν και οι ήχοι της θάλασσας ακούγονται πιο καθαρά, ενώ ο φθινοπωρινός άνεμος φέρνει τη μυρωδιά της βροχής.

Το Πήλιο, γνωστό για τις πυκνές του δασικές εκτάσεις, τους καταρράκτες και τα μονοπάτια που συνδέουν τα χωριά, είναι το ιδανικό μέρος για μια φθινοπωρινή απόδραση. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν περίπατους στα μαγευτικά μονοπάτια ανάμεσα στα πυκνά δάση, όπου τα χρυσοκίτρινα και πορτοκαλί φύλλα σχηματίζουν ένα πανέμορφο φυσικό χαλί. Κάθε γωνιά του βουνού κρύβει μια νέα έκπληξη, με θέες που κόβουν την ανάσα προς το Αιγαίο και τους παραδοσιακούς οικισμούς του Πηλίου.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή:  thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες