ΛΑΡΙΣΑ

Λαμπρούλης: «Το επιχείρημα ότι για τη λειψυδρία φταίει γενικά η κλιματική αλλαγή έχει “χρεοκοπήσει”»

“Το επιχείρημα ότι για τη λειψυδρία φταίει γενικά η κλιματική αλλαγή έχει χρεοκοπήσει”, επισημαίνει ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, κ. Γιώργος Λαμπρούλης, σε παρέμβασή του στην ERT News για το ζήτημα της λειψυδρίας.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε:

Τη χρεοκοπία του κυβερνητικού επιχειρήματος ότι για όλα φταίει η «κλιματική αλλαγή» ανέδειξε ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ, σε παρέμβασή του στην ERT News για το ζήτημα της λειψυδρίας.

Σημειώνοντας, πιο συγκεκριμένα, αρχικά ότι η συζήτηση για τη λειψυδρία και την παρατεταμένη ξηρασία δεν γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά απασχολεί εδώ και δεκαετίες, εξήγησε ότι, με βάση το σύνολο, είναι ελάχιστο το ποσοστό επίγειων υδάτινων πόρων που αξιοποιείται στη χώρα μας, περίπου 20%. Αυτό, διευκρίνισε, συμβαίνει, επειδή αξιοποιείται περισσότερο το νερό από γεωτρήσεις, ακριβώς επειδή δεν έχουν γίνει αντίστοιχα έργα υποδομής, σχεδιασμός, αλλά και αντιπλημμυρικά.

Ο Γ. Λαμπρούλης επισήμανε και το οξύμωρο της κατάστασης, παρουσιάζοντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Θεσσαλίας, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, «πριν ένα χρόνο πνίγηκε και ένα χρόνο μετά αντιμετωπίζει πρόβλημα ξηρασίας», υπενθυμίζοντας, σε αυτό το σημείο, και τις κινητοποιήσεις, στις οποίες προχώρησαν οι αγρότες διεκδικώντας παρεμβάσεις από Τοπική Διοίκηση και κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες