ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λάρισα: Ο Δημήτρης Στρατούλης μίλησε για τους «8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα» – «Το 2015 άρχισε για τον ΣΥΡΙΖΑ ένας δρόμος χωρίς γυρισμό» (φωτό – βίντεο)

Το βιβλίο του με τίτλο «8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα», ή διαφορετικά την «άποψη της άλλης πλευράς πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπρεπε να συνθηκολογήσει αλλά να τιμήσει το ηρωικό όχι το λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 κι όχι να το μετατρέψει σε ένα ταπεινωτικό ναι» παρουσίασε ο συγγραφέας και Γενικός Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς κ. Δημήτρης Στρατούλης.

«Στο βιβλίο περιγράφω την πρόταση που κάναμε τότε και τις προϋποθέσεις που υπήρχαν για να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος κι όχι ο δρόμος του συμβιβασμού και της συνθηκολόγησης του Αλέξη Τσίπρα και της τότε κυβέρνησης με τους δανειστές» δήλωσε από τη Λογοτεχνική Γωνία το βράδυ της Τετάρτης.

«Το μήνυμα είναι τι κάνουμε οι υπόλοιποι στην Αριστερά. Οι υπόλοιπες δυνάμεις που δεν είχαμε συμφωνήσει με τα μνημόνια είναι αναγκαίο σήμερα να ενωθούν. Θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε και με άλλες δυνάμεις ώστε πρώτον να κάνουμε αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη που σήμερα δεν υπάρχει ούτε από ΠΑΣΟΚ ούτε από ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερον να στηρίξουμε κοινωνικούς αγώνες που εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν την επόμενη περίοδο λόγω λαϊκής δυσαρέσκειας από την ακρίβεια και τρίτον για να προβάλλουμε μια εναλλακτική πρόταση στις πολιτικές που εφαρμόζει ο Μητσοτάκης. Απέναντι στις πολιτικές της Κυβέρνησης εμείς έχουμε να αντιπαραβάλλουμε την ενότητα της Αριστεράς» ανέφερε.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, εξήγησε πως ο δρόμος χωρίς γυρισμό ξεκίνησε από την εποχή της συνθηκολόγησης του 2015, ενώ χαρακτήρισε ντροπιαστικά για όλη την Αριστερά τα όσα διαδραματίζονται. Είναι μια αντιπαράθεση χωρίς αρχές, δεν αφορά κάποια σοβαρή διαφορά για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ανταγωνίζονται για τις καρέκλες. Είναι εντυπωσιακό ότι το κάνουν αυτό τη στιγμή που ο κόσμος έχει σοβαρά προβλήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αξιωματική αντιπολίτευση με την ψήφο του λαού. Έπρεπε να τιμήσει αυτήν την ψήφο, να κάνει αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση, να προτείνει εναλλακτικές λύσεις στα προβλήματα του λαού. Δυστυχώς αντί να κάνει αυτή τη δουλειά για τον οποίο τον εξέλεξαν, δείχνει μια εικόνα αποτροπιαστική και συκοφαντική για τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς. Δεν βλέπω περίπτωση ανάκαμψης». «Η χώρα χρειάζεται δύναμη αντιπολίτευσης αυτή τη στιγμή» κατέληξε σε δηλώσεις του.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: ΚώσταςΤσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες