ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λαζόπουλος: «Η πολιτεία να δώσει χρήματα για το Θεσσαλικό Θέατρο, αφού προηγουμένως ικανοποιήσει τα αιτήματα των Λαρισαίων μετά τις πλημμύρες» (φωτό – βίντεο)

Τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό το Θεσσαλικού Θεάτρου παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε σήμερα το πρωί της Τετάρτης εκπρόσωποι του Δήμου Λαρισαίων, στην οποία έδωσαν το παρών ο νέος ειδικός σύμβουλος Προώθησης και Επικοινωνίας, κ. Λάκης Λαζόπουλος και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής, κ. Ορέστης Τάτσης, από τον χώρο του Μύλου του Παππά.

«Το Θεσσαλικό θέατρο έχει γράψει ιστορία: υπήρξε το πρότυπο για τη δημιουργία των ΔΗΠΕΘΕ και το πρώτο θέατρο εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης με το οποίο ήθελε αν συνεργαστεί όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας», ανέφερε ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος. Ο ίδιος, αναφερόμενος στην έναρξη της συνεργασίας του Θεσσαλικού Θεάτρου με τον Λάκη Λαζόπουλοωσ καλλιτεχνικού συμβούλου, ο οποίος αναλαμβάνει αρμοδιότητες σχετικές με την εξωστρέφεια, την ανάπτυξη των παραγωγών, τη διεύρυνση του κύκλου των συνεργατών και συνεργασιών και την προώθηση του έργου του, σημείωσε πως «αυτή η συνεργασία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της σημερινής λειτουργίας του Θεάτρου μας».

Ως «καλλιτεχνικό διαμάντι» χαρακτήρισε το Θεσσαλικό Θέατρο ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εξωστρέφειας, κ. Φώτης Τζατζάκης. «Με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε τον κ. Λαζόπουλο και πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι γνώσεις, η εμπειρία, η δύναμη και η θέλησή του να συμβάλει στον τόπο του θα είναι γεννήτορες ανάπτυξης αλλά και βοήθειας», υπογράμμισε, ενώ υποδέχθηκε τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, κ. Ορέστη Τάτση, τονίζοντας πως τίθενται «νέες βάσεις, ώστε το Θέατρο να ενδυναμώσει την παρουσία του στα καλλιτεχνικά δρώμενα και να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πολιτιστικό πυλώνα».

«Τις τελευταίες δεκαετίες οι ρίζες του Θεάτρου βάθυναν», σχολίασε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Θωμάς Ρετσιάνης, ο οποίος μίλησε για το άνοιγμα του Α’, αλλά και του Β’ Αρχαίου Θεάτρου, την Ερασιτεχνική Σκηνή και τη γνήσια αγάπη του Λαρισαίου για το θέατρο ως αναπόσπαστα στοιχεία της πόλης.

Ο κ. Λαζόπουλος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον δήμαρχο Λαρισαίων και επεσήμανε πως ο ρόλος του είναι να συνδράμει στο έργο του Κ. Τάτση σε «απλά πράγματα, σε παραγωγές που ίσως δεν “αντέχει” να γίνουν το Θεσσαλικό Θέατρο, να βρίσκουμε ανθρώπους και το Θέατρο να καρπώνεται μέρος της πρωτοβουλίας για την κάθε παράσταση».

Ο ίδιος έκανε λόγο για ανάγκη κινητοποίησης των ανθρώπων της Θεσσαλίας σε καλλιτεχνικό επίπεδο, ενώ παρακάλεσε την πολιτεία να χρηματοδοτήσει την εξέλιξη του Θεάτρου, αφού προηγουμένως φροντίσει τις ανάγκες που έχουν προκύψει έπειτα από τις καταστροφές των πλημμυρών. «Να δώσει χρήματα, αφού προηγουμένως ικανοποιήσει τα αιτήματα των Λαρισαίων και των Θεσσαλών γενικότερα».

«Είμαστε σε έναν καλύτερο δρόμο, που σημαίνει περισσότερες γνωριμίες. Ο ρόλος μου είναι συμβουλευτικός», ανέφερε ο κ. Λαζόπουλος. «Όταν η πόλη ενδιαφέρεται, τότε ενδιαφέρονται και οι άλλοι να δώσουν χρήματα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην ανάγκη να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι. «Το βασικό είναι να έχουμε μια σχέση αγάπης με το Θεσσαλικό Θέατρο. Το ευχαριστώ πάντα, έχω τη μνήμη μου εδώ και χαίρομαι που είμαι εδώ για να βοηθήσω όσο μπορώ».

Ο κ. Τάτσης αναφέρθηκε στην επιθυμία να οργανωθούν οι παραστάσεις και τα εργαστήρια με βάση τη θεματική της φετινής χρονιάς, που είναι η γυναίκα, ενώ μίλησε για τις επερχόμενες παραστάσεις του Θεάτρου. «Καταφέραμε μέσα σε έναν μήνα να κάνουμε αυτό που δεν γινόταν να γίνει. Το Θέατρο θα λειτουργήσει βάση προγραμματισμού».

Η παιδική σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου ρίχνει «αυλαία» στις 6 Οκτωβρίου, ενώ η έναρξη της κεντρικής σκηνής είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Δεκεμβρίου.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτόβιντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες